1 aprilie

0

Ziua de 1 Aprilie este bine-cunoscuta Zi a Pacalelilor. Originile acestei zile sunt destul de controversate si din acest motiv nu insistam asupra istoricului acestei zile, ci vom prezenta cateva farse celebre de 1 aprilie, de-a lungul timpului.

SARS a infectat Hong Kong: In 2003, in perioada in care Hong Kong a fost afectat de SARS (afectiune respiratorie virala) s-a zvonit ca majoritatea persoanelor infectate cu acest virus au devenit de nestapanit, motiv pentru care toate porturile trebuiau inchise si regiunea pusa in carantina. De asemenea, s-a mai emis si informatia ca premierul Hong Kong-ului a demisionat. In scurt timp, toate supermarketurile au fost luate cu asalt de oameni panicati. Guvernul a tinut o conferinta de presa pentru a infirma zvonurile. In fapt, acest zvon a fost o pacaleala de 1 Aprilie initiata de un student care a imitat designul unui site de stiri, Ming Pao. A fost pedepsit de autoritati pentru aceasta.

Asasinarea lui Bill Gates: In 2003, mai multe site-uri din China si Coreea de Sud au pretins ca CNN a comunicat ca Bill Gates, fondatorul Microsoft, a fost asasinat, fapt care a determinat o scadere de 1.5% a bursei din Coreea de Sud.

Apa pe Marte: In 2005, a fost postat un articol informativ pe site-ul NASA care oferea imagini  cu descoperirea apei pe Marte. Imaginile erau in realitatea poze ale unui pahar cu apa pus deasupra unui baton de ciocolata Mars (Marte).

Pe 1 aprilie 2008, Blizzard a emis imagini si articole pe siteul oficial care reprezentau o noua clasa de personaje ale jocului World of Warcraft care urma sa apara cu noul “expansion” al jocului, Wrath of the Lich King”.

1 aprilie

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate