1.000 de elevi au exersat manevre de prim ajutor in cadrul saptamanii „Scoala altfel”

0
  • In saptamana 2 – 6 aprilie 2012, 1.000 de elevi au participat la cursurile de prim ajutor organizate in 11 orase din Romania de Asociatia React
  • Cursurile de prim ajutor sunt sustinute de paramedici SMURD si sunt oferite gratuit in cadrul proiectului „O viata poate depinde de tine!”, lansat de Asociatia React si Vodafone Romania.

 

Piatra Neamt, 6 aprilie 2012 – 1.000 de elevi au participat in perioada 2 – 6 aprilie – saptamana „Scoala altfel”, la cursurile de prim ajutor organizate de catre Asociatia React si Vodafone Romania, in cadrul proiectului „O viata poate depinde de tine”.

 In 16 scoli, licee si colegii nationale din Targoviste, Craiova, Novaci, Slatina, Caracal, Sibiu, Piatra Neamt, Moinesti, Bucuresti, Pucioasa si Titu au fost organizate cursuri de prim ajutor in cadrul carora elevii au aflat care sunt consecintele apelarii abuzive a numarului unic de urgenta 112 si cat de important este sa stii sa acorzi primul ajutor in mod corect.

Toti elevii participanti la cursuri au invatat si exersat pe manechine performante manevra Heimlich (manevra de dezobstructie a cailor respiratorii), resuscitarea cardio-respiratorie si pozitia laterala de siguranta. Cursurile de prim ajutor au fost sustinute de catre personal specializat din cadrul SMURD.

In regiunea Nord –Est au participat la cursuri 90 de elevi de la Grupul Scolar Economic din Piatra Neamt si de la Colegiul Tehnic Grigore Cobalcescu din Moinesti.

„O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim ajutor atat in ceea ce priveste accesul rapid la asistenta de specialitate, prin apelarea numarului de urgenta 112, cat si in ceea ce priveste corectitudinea realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei. Pe www.salvez.ro  toate persoanele interesate se pot inscrie la cursuri gratuite de prim ajutor.

Proiectul  „O viata poate depinde de tine!” este realizat de catre Asociatia React si Vodafone Romania in parteneriat cu SMURD, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Sanatatii.

Programul ”Școala altfel” a debutat in anul scolar 2011-2012 si a constat in derularea, la nivelul fiecari unitati de invatamant, a unui orar special, format doar din activitati cu character non formal. In acest an, acest program s-a desfasurat in perioada 2-6 aprilie.

Programul isi propune implicarea, deopotriva, a elevilor si a profesorilor in activitati nonformale, interesante, care sa le puna in valoare talentele, preocuparile extra-scolare si competentele in domenii cat mai diverse.

Asociatia React s-a alaturat acestui proiect pentru a le arata elevilor cat de importanta este cunoasterea masurilor de prim ajutor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate