07-11 APRILIE – activități preventive desfășurate de către polițiști

0

În cadrul Programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, IGPR în parteneriat cu Fundația ”Collegium politXXI” din București a inițiat proiectul educațional ”Cunoaște și protejează Patrimoniul Cultural Național!”, care este derulat la nivelul Inspectoratului Județean Neamț prin polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ofițerii din cadrul Serviciului Investigații Criminale.
Aceștia vor desfășura în unitățile de învățământ din județul Neamț activități de informare și prevenire, în vederea creșterii gradului de sensibilizare și conștientizare a tinerilor cu privire la protejarea patrimoniul cultural național. Astfel în data de 07.04.2014, polițiștii au fost prezenți în rândul elevilor din clasele a-VII-a și a-VIII-a din cadrul Liceului de Artă ”Victor Brauner”, unde au dezbătut teme precum: simboluri identitare, unice ce ne reprezintă țara, noțiunea de patrimoniu cultural național, gestionarii patrimoniului cultural național și instituțiile care protejează acest patrimoniu, prevederi legale și măsuri de aplicare a acestora. Activitatea a continuat cu o vizită a elevilor însoțiți de polițiști și cadrele didactice, la Muzeul Național de Istorie din Piatra Neamț. Aici au fost prezentate obiecte de patrimoniu, unele dintre acestea fiind recuperate de către polițiștii din cadrul Compartimentului pentru Protejarea Patrimoniului Cultural Național-IPJ Neamț iar dezbaterile au continuat în scopul conștientizării valorilor patrimoniale.
În cadrul acestei activități au fost organizate concursuri de întrebări și răspunsuri pe tema patrimoniului cultural național și au fost acordate diplome și premii personalizate, realizate de partenerul IGPR.
Activități pe linia prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor în cazul accidentelor rutiere, au fost derulate de polițiștii de prevenire și cei din cadrul Serviciului Rutier în rândul elevilor Colegiului Național Calistrat Hogaș și Liceului Comercial Spiru Haret din Piatra Neamț. Au fost prezentate filme tematice pe marginea cărora au avut loc dezbateri, fiind oferite materiale cu recomandări și sfaturi preventive.
Astfel de activități au continuat, polițiștii fiind prezenți în data de 08.04.2014 în rândul elevilor din cadrul Seminarului Teologic Roman, Colegiului Național Roman Vodă și Școlii Gimnaziale Ruseni din comuna Borlești.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate