„Mediterana” în sonorităţi cromatice, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

Biblioteca Judeţeană iniţiază o nouă pledoarie pentru frumos, invitând iubitorii armoniilor vizuale, joi 23 februarie 2012, ora 16.30, la vernisajul expoziţiei „Mediterana”, în care sunt reunite 29 de lucrări ale plasticienei nemţene Viorica Ciucanu.

Constituind un veritabil itinerar peisagistic şi arhitectonic al mării care dă titlul expoziţiei, precum şi al oraşelor de la ţărmurile ei, autoarea ne spune, în limbaj plastic, povestea călătoriilor sale. Astfel, pânzele Vioricăi Ciucanu deschid o lume a emoţiei întâlnirilor cu locuri încărcate de semnificaţii (Strada Picasso, Coloanele Gaudi), cu rezonanţe specifice (Flamenco, Fiesta) şi, nu în ultimul rând, cu nostalgia („Simfonie neterminată”).

Sincronizându-se într-un întreg armonios, tablourile din expoziţia cu vânzare „Mediterana” pot modula, fiecare în parte, diverse spaţii ambientale.

Absolventă a Şcolii Populare de Artă la clasa prof. Arcadie Răileanu şi participantă la numeroase ateliere de creaţie în domeniu, sensibila artistă plastică propune acum, după alte 17 expoziţii de grup, a treia sa „personală”, lucrările sale aflându-se şi pe simezele unor galerii din Canada şi Germania.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate