“La cersit …!?”- telenovelă în regia Coalitiei Dezastrului

3

Iată că, la foarte scurt timp de la declarațiile mele publice referitoare la intentia evidentă a coaliției puterii de fraudare a alegerilor locale și parlamentare din acest an, informațiile pe care le-am transmis s-au dovedit a fi foarte corecte.

“Coaliția Dezastrului” , PDL-UDMR-UNPR, este în panică totală; spectrul dispariției definitive de pe scena politică în acest an o tulbură foarte tare și își pune în practică din nou, metoda ei tradițională, cea pe care a și patentat-o cu ceva succes: să cumpere voturile românilor, forțând alocarea discreționară a banilor țării către primăriile și consiliile județene PDL sau UNPR( 4,6 miliarde/Primarie si 25 miliarde/Consiliu Județean). Mai mult, reprezentanții acestei coaliții au condiționat susținerea propriilor legi în Parlament de aceste alocări discreționare.


Agenda puterii este, din nou, foarte clară. Furăm cât mai putem indiferent despre ce este vorba. Singura variantă de supraviețuire politică a acestei adunături politice este frauda electorală și toate acțiunile portocaliilor se subsumeaza acestui deziderat major.

Confirmarea acestor reale presiuni mafiote care se fac, a fost elocvent ilustrată în aceste zile de “ieșirea” premierului Ungureanu , la întâlnirea cu liderii coalitiei puterii, când i s-a cerut, imperativ, să ofere ”cadourile tradiționale” că doar vin alegerile.

Cel puțin, momentan, refuzul acestuia, exprimat semi-public, a dus la o iritare majoră a “greilor” PDL-UNPR , care au trecut la amenințări. Cât va rezista Ungureanu, nu stiu? Personal, cred că nu foarte mult. Deocamdată este convingător atâta timp cât, de patru ori consecutiv, cu toate insistențele și presiunile, a scos de pe ordinea de zi a Guvernului această “ spinoasă problemă”.

Amintesc că sumele solicitate cu titlul de viitoare mită electorală se cifrează la peste 1 miliard euro, că ele nu există în prezent în Fondul de rezervă al Guvernului și ca atare, dacă se va păstra” traditia PDL – istă” ele vor trebui “deturnate”din alte sectoare ale economiei naționale care fusesera bugetate.

Vor încerca fraudarea alegerilor prin acest tip de manevre pe plan intern, iar pe plan extern prin implicarea Ministerului Afacerilor Externe. Eu nu găsesc un alt motiv pentru care bugetul acestui minister a fost suplimentat cu peste 100 de milioane de lei, adica peste 25% din bugetul pe anul trecut.

Sunt convins că nemțenii înteleg foarte bine aceste genuri de fraudă electorală și nu vor fi părtași la un asemenea scenariu acceptând să-și dea votul celor care vor, pur și simplu, să-l cumpere. Orice leu cheltuit de actuala putere pentru voturile alegătorilor înseamnă 1 milion lei vechi furați de la fiecare alegător prin tot felul de mecanisme frauduloase.

Toți românii s-au lămurit și nu vor mai accepta să rămână prizonieri ai lipsei de conștiință a celor care vând și cumpără voturi ca la piață!

Iar actuala putere locală din Neamț trebuie să știe că nu poate ea fura atât cât pot cetățenii vota.

Senator Ioan Chelaru

Vicepreședinte PSD

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. terente spune

    chelaru este un naiv politic asa cum a fost intotdeauna.nimeni ,din cei anuntati nu pot constitui un adversar adevarat pentru stefan.in neamt tradarile sunt la usl si acolo se vede neputinta celor doi copresedinti.in toata aceasta furtuna mai agita apele si partidul de garsoniera pc.este atata naivitate politica si minciuna incat nici comici nu mai pot fi.in asemenea mediu politic era si normal sa apara farcaselu.sondajele mincinoase spun 30%

  2. popa gheorghe adrian spune

    Degeaba acesti soricei de conserve se bat in declaratii. Pinalty este regele orasului Piatra Neamt. Si, daca e sa fiu sincer, in contextul mentalitatii cetatenilor acestui oras, CHIAR MERITA. Decat sa mergi cu un prost la castig, mai bine cu un destept la paguba.

  3. Birlicuț spune

    Cu toate astea, la Piatra Neamț se aduce un no name pe post de contracandidat al unuia din cei mai influenți PDL-iști din țară, Gheorghe Ștefan. Sigur se dorește câștigarea alegerilor sau unii își aranjează de non-combat prin circumscripții vânzând alegerile locale?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate