PARCAREA Shopping City Piatra-Neamț: Nou regulament de organizare și funcționare

21
 • Regulamentul intră în vigoare luni, 21 ianuarie
 • Roțile autovehiculelor parcate neregulamentar vor fi blocate

Piatra Neamț, 17 ianuarie 2019 – Începând cu data de 21 ianuarie intră în vigoare noul regulament de organizare și funcționare în ceea ce privește sistemul de parcare fără plată din incinta centrului comercial „Shopping City Piatra-Neamț”. Acesta are rolul de a asigura utilizarea eficientă a locurilor de parcare disponibile și de a contribui la fluidizarea traficului. Respectarea regulilor de circulație și parcare va fi supravegheată de operatorul Parking SA.

Autovehiculele parcate neregulamentar vor fi blocate sau ridicate și transportate și depozitate în locurile special amenajate, iar costurile vor fi suportate de către conducătorul auto. Costul deblocării este de 50 RON, iar în cazul în care acest cost nu este achitat în decurs de 72 de ore, operatorul Parking SA poate percepe o majorare a tarifului cu 10% pentru fiecare zi.

Începând de luni, 21 ianuarie, vor fi blocate roțile autovehiculelor care:

 • sunt parcate pe locurile marcate cu semnalistica „TAXI” sau „mama și copilul”, fără a se încadra în aceste categorii;
 • sunt parcate pe locurile cu semnalistica „persoane cu dizabilități” și nu au afișat într-un loc vizibil cardul-legitimație eliberat de autoritățile competente, care conține semnul internațional reprezentativ;

În cazul nerespectării regulamentului de organizare și funcționare al parcării, roțile autovehiculelor vor fi blocate de  firma Parking SA (îndreptățită să presteze aceste servicii în baza contractului de prestări servicii încheiat între Shopping City Piatra Neamț SRL și Parking SA).

Cum pot fi deblocate roțile mașinii:

 1. Conducătorii auto trebuie să apeleze unul dintre numerele de telefon 0233/220238 sau 0748146887, de Luni – Vineri 08:00-21:30 și Sâmbătă 09:00-13:30;
 2. Conducătorii auto achită pe loc tariful de 50 (cincizeci) de lei, care reprezintă contravaloarea serviciului de deblocare a roților, prestat de operatorul Parking SA;
 3. În cazul menținerii dispozitivului de deblocare mai mult de 72 de ore, Parking SA poate să perceapă majorarea tarifului de deblocare cu 10% pentru fiecare zi în plus.

Regulamentul complet de organizare și funcționare cu privire la sistemul de parcare fără plată din cadrul centrului comercial ,,Shopping City Piatra-Neamt” poate fi consultat la biroul de informații al centrului comercial sau pe site la https://shoppingcitypiatraneamt.ro/unitati/parcare-2/

Despre Shopping City Piatra-Neamț

Shopping City Piatra-Neamț, cel mai mare și mai modern centru comercial din judetul Neamt, găzduiește atât branduri de prestigiu international, cât și local: Bershka, New Yorker, Benvenuti, Orsay, C&A, CCC, Deichmann, TAKKO, Gatta, Intersport, Jonny Joy, Neofashion, Marelbo, Noriel, Pikaboo, Bebe Ardealul, Kendra, Beauty Mania, DM, Altex și Germanos. Pe lângă un mix complet de retail pentru toate categoriile de vârstă și interese, Shopping City Piatra-Neamț oferă vizitatorilor și cel mai modern cinematograf multiplex Cinema City din regiune, cu șase săli ce dispun de cele mai avansate tehnologii, pentru vizionarea filmelor în 2D şi 3D, la o calitate superioară.  

Shopping City Piatra Neamt este situat pe Bulevardul Decebal, nr. 79, are o suprafaţă închiriabilă de 28.000 metri pătraţi și pune la dispoziția clienților săi 1.000 de locuri de parcare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
21 Comentarii
 1. Lolita spune

  De unde până unde are dreptul Parkingul da blocheze roțile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități????? sau mamă și copil????Doar Poliția are dreptul să de-a amenzi daca parchezi pe aceste locuri ilegal.Parkingul te blochează dacă parchezi pe locurile lor și nu plătești

 2. CB spune

  Cei care nu accepta sa fie sanctionati pentru ca sunt incapabili sa mearga 50, maxim 100 de metri pe jos sunt niste trogloditi, inapoiati mintal care nu au ce cauta in societate!
  O societate care functiozeaza corect si prolific se bazeaza pe reguli care mai trebuie si respectate! Vreau sa ii vad pe cei care parceaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati facand un exercitiu de imaginatie, sa se aseze intr-un scaun cu rotile, sau sa aiba o persoana cu handicap care ii asteapta acasa, nu un copil care poate merge 50 de metri pe jos, sa vedem atunci daca le-ar conveni sa parcheze in celalt capat de mall.
  Parcarea mallului este mereu goala in partea mediana pentru ca toata lumea vrea sa parcheza “in mall” eventual la casa la carrefour. Am crezut ca acest oras are o oarecare civilizatie, dar aparent inca suntem incapabili sa traim ca in vest.

 3. George spune

  Puneți la dispoziția cetățenilor și numere de telefon ale Parking pentru sesizări și să vedeți cum se cumințesc și parchează regulamentar toți inclusiv taximetriștii (unii) care sunt indisciplinați, cucoanele, șmecherașii sau domnii cu tupeu.
  Bine ar fi ca această regulă să se aplice la nivel național.

 4. Cristian spune

  Vazând comentariile de mai sus cred ca regulamentul e prea blând. Ar trebui ca amenzile sa fie macar de 10 ori mai mari ptr a creste putin nivelul de constiinta civica in Piatra Neamt. As invita ” vietuitoarele” care cred ca pot parca oriunde , incalcand drepturile oricui, sa faca la fel în Germania sau în Italia sau macar în Ungaria. Să-i văd atunci ce zmei mai sunt.

  1. George spune

   Subscriu.

 5. Xxx spune

  Credeam ca se referă la locurile de parcare ocupate de mașinile șoferilor din zona Precista..și lăsate zi și noapte acolo.
  Dar de unde idei bune?

 6. Mishu spune

  Îmi cumpăr bomfaier.

  1. Bomfayer spune

   Poate Bomfayer
   Cu dinti care e tocite
   Ca minte e lipsa

 7. baldi spune

  sunt foarte curios cum vor bloca masinile parcate pe locurile ”mama si copilul” vor vana soferii care coboara din acele masini si nu au copii mici cu ei, sau cum vor face?? se vor uita pe geamuri pe bancheta din spate sa vada daca exista scaun special pentru copii??

 8. Celentano spune

  Corect!!! Dar ce ne facem de sarbatori, când locurile de parcare pt. clienți sunt închiriate organizatorilor de concerte, iar cei care vin la mall parchează pe varianta sau pe trotuarele din incinta.Ori e parcare ori locație pt concerte!!!!Sa mai lase lăcomia..

 9. Magda spune

  De acum, urmează vânătoarea punerii caracatițelor. Complexul comercial va pierde multă clientelă din această cauză. Și foarte bine, dacă impun reguli să rămână cu regulile. Clienții oricum sunt stresați că nu găsesc locuri de parcare, mai ales când sunt cu copiii și străbat zeci de metri cu ei de mână printre mașini, acum că mai sunt și vânați, vor renunța în final și vor alege alte variante de magazine. Sunt din belșug.

 10. Emil spune

  Pe timpul ierni sa fie curățate locurile iar firmele de taxi să fie verificate

 11. Viv spune

  Cele mai bune locuri sunt ocupate de angajați.

  1. Alex spune

   Ceke mai bune locuri fiind cele din care cobori direct in magazin…sa nu iti batatoresti cumva piciorusele alea dragalase…nu?

 12. Anonim spune

  Cand tot orașul este împânzit de aparate de taxat pentru parcări,si cei de la parcare te pândesc la fiecare colț mai trebuie să fii taxat si la Mall,logic..Ca nimic nu se face in folosul cetățeanului
  Da,nu zic,cei care parchează pe 3 locuri sau persoane cu dizabilitati sa plătească..
  A-ți facut un Mall tot sa i-a banii la oameni,dar la o fabrică,la ceva prin care omul sa castige niște bani nu v-ati fi gândit. Aproape tot ce se gaseste in Mall-ul acela noi aveam deja in Piatra Neamț.. numai un cinema mai mare nu aveam..atât
  Poate reușiți pe viitor sa mai găsiți loc de vreo 3 Mall -uri ca chiar e nevoie într-un oraș mic ca Piatra Neamț

  1. gogu spune

   pentru limba romana apasati tasta1

  2. Alex spune

   Vorbeau oamenii de parcarea care e gratuita si va ramane asa….doar sa fii civilizat

  3. manba spune

   se mai construieste unul pe locul fostei fabrici foresta

 13. xD spune

  Dar taximetristii care ocupa banda de circulatie/ locuri fara inscriptia taxi?? Firma de paza care parcheaza aiurea tot timpul. Paznicii nepasatori ? De aceste aspecte nu precizeaza nimeni. Totusi clientii care vin aduc profit nu toate scursurile mentionate mai sus.

  1. Adi spune

   Cine îți da dreptul sa cataloghezi pe toată lumea?de unde pana unde taximetriștii și paznicii sunt scursuri?

   1.   spune

    Este dreptul meu la opinie, dar
    Ce beneficiu aduc aceste persoane? greata taximetristilor in general si agresivitatea lor, care totusi se reflecta asupra consumatorilor acelui complex comercial, dupa cum am precizat lipsa de respect si indiferenta paznicilor, cum altfel ai cataloga aceasta categorie de oameni?
    Ce beneficiu aduc ei societatii in general?
    (ma refer strict la incinta carrefour mentionata in articol)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate