“Cichi Cian” implineste 57 de ani

0

“Cichi Cian”, cum ii spun romanii, s-a nascut in Hong Kong pe 7 aprilie 1954. De mic copil, Jackie Chan a invatat kung fu de la tatal sau, care credea ca, in acest mod, fiul sau va deveni disciplinat, puternic si curajos.

Cand Jackie avea varsta de 7 ani, tatal sau a primit un post de bucatar la ambasada americana din Australia. Jackie a ramas in Hong Kong si a urmat cursurile Academiei de Teatru din China, unde si-a petrecut 10 ani din viata. La scoala a invatat arte martiale, acrobatie, muzica si actorie. Scoala in sine pregatea baietii pentru a face parte din Opera din Beijing.

Elevii scolii aveau o disciplina severa si erau batuti daca nu se conformau regulilor sau greseau. A fost o perioada foarte grea din viata lui Jackie, care avea ocazia sa  isi vada parintii foarte rar. In perioada cat a studiat la Academia din China, Jackie a debutat la varsta de 8 ani intr-un film cantonez. Mai tarziu a facut parte dintr-un grup de actorie, alaturi de Sammo Hung si Yuen Biao.

Pe masura ce s-a maturizat, Jackie a devenit cascador si rezerva in industria de film din Hong Kong. Jackie avea o constitutie atletica si era extrem de inventiv, fapt care i-a creat o reputatie de neinfricat. Jackie putea face orice si din acest motiv era foarte cautat. Ulterior, a plecat in Australia sa locuiasca impreuna cu parintii sai, unde a primit numele “Jackie” (numele sau era Chan Kong-sang, insemnand cel nascut in Hong Kong). In timp, a ajuns sa lucreze in industria cinematografica, fiind cel care a adus umor in filmele de arte martiale. A ajuns sa joace la Hollywood si are la activ zeci de filme in care a jucat.

Constitutia sa fizica i-a permis sa isi realizeze singur cascadoriile. In ultimii ani, Jackie a incercat sa joace si in noi categorii de filme: fantasy, drama, teatru etc. De asemenea, Jackie isi ia rolul de Ambasador pentru UNICEF in serios si isi petrece timpul liber ajutand tinerii, batranii si cei nevoiasi.

Astazi implineste 57 de ani.

Emilian Zaharia

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate