Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, va participa joi și vineri la acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz organizată de Administrația Națională ”Apele Române„

3

Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională ”Apele Române„ și RNP Romsilva au început de luni, 16 iulie, acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz, împreună cu autoritățile locale din județul Neamț și Hidroelectrica S.A.. Operațiunea este coordonată de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR),Victor Sandu.

Joi și vineri și-au anunțat intenția de a participa la această acțiune, ca voluntari, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei, persoane fizice, personal TESA din cadrul Administrației Bazinale a Apelor Siret, angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, ai Consiliul Județean Neamț, ai Prefecturii Neamț, precum și ai instituțiilor descentralizate și firme private.

În acest context, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, și-au  arătat intenția de a lua parte la această acțiune.

Logistica utilizată de entitățile implicate este  formată din:

 

  • 9 bărci cu motor (7 bărci cu motor ale ANAR, una a RNP Romsilva și una a ISU Neamț);
  • două buldoexcavatoare (ale ANAR);
  • o basculantă a ISU Neamț;
  • o macara și un boxcontainer puse la dispoziție de Hidroelectrica;
  • 4 containere și 2 transcontainere pentru transportul deșeurilor, o autospecială de compactat PET-uri, puse la dispoziție de firme private;
  • 400 ml de bușteni necesari lanțurilor de colectare – puși la dispoziție de RNP Romsilva.

De asemenea, la această acțiune voluntară vor participa peste 50 de muncitori ai instituțiilor aflate în coordonarea și sub autoritatea Ministerului Apelor și Pădurilor.

Pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului s-a acumulat o cantitate importantă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița, de-a lungul timpului, dar și de viiturile provocate pe afluenții acestui curs de apă  de ploile torențiale căzute în ultima perioadă în acest bazin hidrografic. Deșeurile nu numai că reprezintă un pericol la adresa mediului, dar creează și un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică.

Aflat în vizită de lucru în județul Neamț, la începutul lunii iulie, pentru a vedea la fața locului efectele inundațiilor, în unele localități ale județului, ministrul Ioan Deneș a fost neplăcut surprins de cantitatea mare de deșeuri plutitoare existentă în zona Bicaz și a convenit, împreună cu Președintele C.J Neamț, Ionel Arsene, să mobilizeze instituțiile pe care le coordonează, într-o acțiune unitară, în vederea atenuării acestei poluări a râului Bistrița, din zona Bicaz.

Comunicat de presă

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. mickey999 spune

    Pfaaaaai de mine cit plastic pluteste aiurea nefolosit cum se cuvine!

    Pai cu atitea sticle din plastic poti face un vaporash cu care sa treci oceanul, sa ajungi in America si sa ceri azil pe motiv ca in Romania apa e poluata si conditiile de viatza sint vitrege.

    🙂

  2. nico spune

    Vorbim de Valea Muntelui,unde „s-a inventat evaziunea fiscala”…..chiar credeti ca unor „oameni de bine” care fura tot ce le pica in mana au un asa simt civic ridicat incat sa participe la ecologizare??? Ii doare fix undeva…in maxim o luna aspectul va fi unul identic si asemanator…alte mii de PET-uri de la vajnicii locuitori ai muntelui se vor regasi in lac. Daca nivelul de educatie este mult sub zero….ce pretentii sa ai???

  3. Eu spune

    Reprezentanții agenților economici de pe Valea Muntelui participă? Cei care nestingheriti aruncă gunoaiele pe Bistriță?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate