ULTIMA ORĂ: Noi relaxări ale restricțiilor /măsuri care rămân în vigoare în contextul prelungirii stării de alertă

1

Guvernul a prelungit starea de alertă, permițând organizarea de evenimente-test. Este vorba de evenimente sportive sau culturale/artistice cu depășirea capacității de 50%. doar că accesul va fi permis persoanelor care sunt vaccinate, au un test negativ COVID-19 sau au trecut prin boală.

De asemenea, Raed Rafat, șeful DSU a precizat că s-a eliminat restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. În acest caz însă trebuie respectate măsurile de protecție sanitară anti-COVID-19.

În schimb, Guvernul a decis menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. Se menține inderdicția organizării de nunți și botezuri în spații închise sau deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi.

Condiții pentru participarea la evenimente sportive-pilot:

  • competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau a unui test antigen în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Condiții pentru participarea la evenimente culturale/artistice-pilot:

  • activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se poate desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății, notează presa centrală.

Măsurile care rămân în vigoare pe perioada stării de alertă, în documentul de mai jos:

Anexa-nr-1-masuri

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în următorul document pdf:

Hotarare-CNSU-nr.-26-din-10.05.2021-prelungire-alerta-si-aprobare-lista

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. R.G. spune

    Buna ziua!
    Sunt curios(doar) cum au stabilit decidentii libertatii noastre de miscare, ca dupa 90 de zile, cei care au trecut prin lupta cu acest virus, sunt periculosi! Din cate stim, cei care au trecut prin aceasta lupta nu prezinta pericol de a mai transmite si altora virusul, nici macar anticorpii IGM si IGG dobanditi!
    Riscul de infectare si transmitere a virusului exista, insa si pentru cei vaccinati, deopotriva!
    Interesul pentru sanatatea populatiei este de fapt… o mare presiune pe libertatea de miscare, obligandu-ne sa ,,contribuim”, de fapt, la targetul vanzarilor-incasarilor colosilor din industria farmaceutica si implicit la PIB-urile marilor puteri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate