Timp de 5 zile, circulația rutieră va fi închisă pe această stradă

0
Foto caracter ilustrativ

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Neamț nu au fost semnalate drumuri județene sau naționale cu circulația închisă ca urmare a vreunui eveniment rutier, nici ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile.

La această oră, pe principalele artere rutiere din județul Neamț se circulă fluent, în condițiile unui carosabil uscat, fără precipitații.

În perioada 9 – 13 ianuarie a.c., circulația rutieră este închisă pe strada Vasile Alexandru Urechia din Piatra Neamț, pentru asigurarea transportului căsuțelor utilizate în cadrul Târgului de Crăciun.

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN 15, ruta Bicaz – Poiana Largului, pentru execuția lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a obiectivelor de pe DN 15. Pe acest tronson de drum circulația rutieră este permisă doar riveranilor, autovehiculelor de intervenție urgentă (pompieri, ambulanță, poliție, etc.) precum și autovehiculelor pentru transport alimente, marfă și persoane, care au până la 3,5 tone.

Despre condițiile de trafic rutier, evenimentele rutiere și eventualele rute ocolitoare,  conducătorii auto pot afla informații în timp real prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe drumurile publice, poliţişti rutieri vor acţiona în permanență pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente negative.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă și să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire.

De asemenea, este necesar să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în condiții de siguranţă, dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Sursa: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate