Teroare si taxe de protectie in lumea asistatilor sociali din Piatra Neamt

3

Se pare ca in Piatra Neamt asistatii sociali au luat din proastele obiceiuri ale societatii neasistate si cei mai puternici au inceput sa agreseze pe cei mai slabi in vederea obtinerii de foloase sau sume de bani. Desigur, sumele de bani pentru care este batut un amarat sunt mult mai mici, ajungandu-se la spitalizare si pentru 10-20 de lei, dar ce sa-i faci? … Alta lume, alt nivel.
Primele sesizari de astfel de evenimente si taxe percepute in lumea asistatilor au venit din zona Muncii, unde se pare ca tiganii fac legea si restul o suporta. In acest articol o sa va prezentam o stare de fapt de la caminul Liceului Auto unde, prin bunavointa Primariei, locuiesc asistati sociali care in mare parte nu prea au ce cauta acolo.


In realitate, in aceasta locatie nu vorbim de asistati sociali. Cateva familii au motive bine intemeiate sa locuiasca acolo, dar restul sunt oameni care sunt buni de munca, unii chiar avand locuinte in alte parti. In marea lor majoritate cei de la caminul Liceului Auto sunt niste puturosi si betivi ordinari care asculta manele toata ziua si fata de care Primaria si societatea si-au facut datoria ajutandu-i, dar ei nu vor sa se adapteze.
In cazul acesta, Primaria este absolvita de orice vina, ba chiar suntem ferm convinsi ca nu evacueaza caminul din rationamente de omenie si din mila sa nu scoata naparcile sociale in zapada. Pe de alta parte, Politia Comunitara nu prea are ce sa faca deoarece sunt printre cei de acolo care au adunate valize de amenzi si, odata cu Revolutia, nu se mai poate sa le aplice douazeci de bastoane pe cocoasa si sa ii trimita fortat la munca.
Pe baza milei autoritatilor si a limitelor legislative in aceasta locatie s-a dezvoltat un focar de infectie sociala. Aproape zilnic se bea in nestire, se fura curent, se bat ca nebunii, se taie, se drogheaza si ocupa abuziv camerele din camin pe principiu ….Intri, dai taxa de 1-2 milioane la cel mai smecher din camin si el iti da o camera pe care a spart-o si a pus iala pe ea. In cazul in care nu mai e nicio camera, platesti taxa de urgenta si evacueaza pe cel mai amarat. Aici vorbim despre o locatie unde oamenii stau fara forme legale si singura lege este teroarea si taxa de protectie.
Desigur, ce descriem noi mai sus pare ireal pentru un oras ca Piatra Neamt, dar vom incepe prin a va oferi o inregistrare ambientala facuta acum cateva zile in aceasta locatie ca sa vedeti si dumneavoastra cum este atmosfera din punct de vedere sonor….. se pare ca ei aula notiune despre concertele de Craciun…. Rugam persoanele sub 18 ani sa nu asculte aceasta inregistrare.
{}
Daca aceasta inregistrare audio nu este destul de elocventa va oferim declaratia unui om care locuieste in aceasta locatie.
{}
Despre aceasta situatie de fapt nu sunt prea multe de spus. Majoritatea persoanelor din caminul de la Auto, aflat in administrarea Primariei Piatra Neamt, nu prea au ce cauta acolo si in afara de 2-3 cazuri sociale, restul, fie ei victime sau agresori, beau impreuna, asculta manele impreuna, impart frateste etnobotanicele si uneori si nevestele.
Desi ati vazut in ziarul nostru articole care acuza autoritatile locale, de data aceasta chiar rugam Primaria sa nu mai manifeste atata compasiune fata de oamenii care nu vor sa munceasca. In acest caz, mila Primariei naste monstri sociali. In cazul prezentat, unul dintre fratii acuzati ca face legea in acel camin are o varianta locativa care consta intr-o casa amplasata chiar in apropierea caminului, dar pentru ca nu a platit utilitatile a ramas fara curent si s-a mutat la acest camin unde sta cu un resou de cateva mii de watti si asculta manele pe banii Primariei, adica pe banii nemtenilor, iar autoritatile stiu ca doar pentru curentul consumat la aceasta locatie se platesc sume cu foarte multe zerouri.
Eu personal am fost in acel camin si vreau sa va spun daca nu cazi lovit de miros, muscat de un caine sau lovit de un betiv sau un drogat, poti avea ocazia sa vizitezi o lume ireala cu camere ingrijite unde stau oameni amarati si cu probleme si camere unde prin usa sparta sau intredeschisa se aud manelele si inauntru sta cate un imputit care a vomitat deja de beat ce e.
Rugam pe aceasta cale Politia Comunitara sa faca o vizita mai ferma in acea locatie si in afara de cazurile sociale adevarate pe care le stiu si ei sa evacueze parazitii care asculta manele pe banii nemtenilor si beau si se drogheaza pe banii obtinuti de la amaratii din acel camin. Aceeasi situatie este si in zona Muncii unde, de asemenea, credem ca ar trebui ca Politia Comunitara sa mearga sa “joace un sah” cu tiganii care cred ei ca fac legea acolo.
Desi nu are legatura cu acest articol decat pe linia sociala, multumim in mod deosebit Primariei Piatra Neamt care s-a aratat interesata sa sprijine cazul social al familiei care locuieste la minus 10 grade.

R.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Primaria Piatra Neamt | Ziar

  […] Articole din ziarpiatraneamt.ro pe aceeasi tema: – Primaria Piatra Neamt si asistenta sociala – Teroare si taxe de protectie in lumea asistatilor sociali din Piatra Neamt – Politia Comunitara face ordine la caminul de la […]

 2. BIRSAN NICOLAE spune

  Locuiesc in aceasta locatie si toacele cele semnalate in acest articol sunt cit se poate de reale, dar ce nu a spus persoana din inregistrarea audio este ca:
  In vara acestui an fam. AGHERGHELOAIE care sta de 8 ani de zile in acest imobil , la partier , a vindut 2 camere -una ia vindut-o lui ENE DANIEL cu 200 lei- iar acesta a adus toate neamurile dupa cum se vor convinge autoritatile si a doua camera ia vindut-o unei batrane cu 150 lei.
  Mentionez faptul ca atit dl. CRAIESCU DUMITRU cit si dl. Insp.VORNICU stiu de aceste persoane de mult timp dar refuza sa ia masurile legale.
  Se stie si la nivelul Politiei municipale si dl. Viceprimar CHITIC Dragos Chitic , dar nu stiu de ce nu sa luat masurile legale pina in prezent
  Sper ca in baza acestui artcol sa se ia masurile legale sa nu se ajunga la o crima,cum s-a intamplat acum citeva zile deoarece sunt foarte periculosi in special ENE BOGDAN cind este sub influienta DROGURILOR.
  Cred ca in baza acstui articol se va lua masurile legale si se va evita o eventuala crima….

 3. cetatean spune

  Cred ca in acest caz ar trebui sa se deplaseze acolo reprezentanti ai Primariei, Politiei Comunitare, Politiei Judetene – iar cei care au intrat fara acordul celor de la Primaria Piatra Neamt in secunda 2 sa fie evacuati.
  Din sursele mele AGHERGHELOAIE ALIN – care locuieste la partier a vindut o 2 camere,una lui ENE DANIEL cu 200 lei si una la o batrina de etnie rroma cu 150 lei fapt cunoscut de catre Insp. VORNICU de la Politia Comunitara, apoi acea locatie a inceput sa se repopuleze cu astfel de exemplare….
  Sa vedem ce masuri va lua organele competente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate