Teatrul Tineretului anunță cea de-a cincea premieră a stagiunii 2020-2021: „Nu atingi niciodată victima“

0

Teatrul Tineretului anunță cea de-a cincea premieră a stagiunii: „Nu atingi niciodată victima“ de Maria Manolescu Borșa, regia: Irina Slate, cu actrița Ecaterina Hâțu, scenografia: Andreea Diana Nistor, muzica: Ștefan Ruxandra, light design și video: Cristi Niculescu.

Premiera va avea loc în zilele de 12, 13, 14 martie, ora 19.00, Sala Mare.

De asemenea, spectacolul poate fi vizionat și în datele de 19, 20, 21, 27 martie.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani și durează 1h și 20 min.

***

„Nu atingi niciodată victima“ este al treilea spectacol din cadrul programului Blind date, după „O cameră doar a ta“, regia Mariana Cămărășan și „Pattern“, un spectacol de Daniel Chirilă. Acest program pune accent pe colaborarea dintre dramaturg, regizor și actor, pe tot parcursul procesului de creație, de la scrierea textului, la premieră. În noiembrie și decembrie 2020, a avut loc o serie de întâlniri online între dramaturga Maria Manolescu Borșa, regizoarea Irina Slate și actrița Ecaterina Hâțu, în timpul cărora au fost discutate teme, preocupări, lecturi comune, care au inspirat-o pe Maria în scrierea piesei „Nu atingi niciodată victima“.

Am căutat un flow deschis la povești și stimuli pe tema oglindirii celuilalt în vremea distanțării. Și să le urmărim până-n pânzele albe, oricât de incomod ar fi, ca să devenim mai curajoase atunci când îi privim pe ceilalți – și mă refer la curajul de a privi în față diferențele și de a vedea contextele lărgite care ne (in)formează, mai pe față sau mai subtil, credințele și opiniile.

Piesa e împletită din mici anecdote sau întâmplări amintite, auzite sau trăite de noi în timp ce «coceam» povestea. Am frământat și am modelat două aluaturi: două personaje feminine de vârste, experiențe și viziuni diferite, o femeie «caldă» și una «rece», care-și trăiesc experiența pandemică în blocuri învecinate. Și apoi am împletit aceste aluaturi într-un colac. În cercul gol din mijloc își fac loc alte personaje nevăzute: bărbatul care le unește pe cele două, doamna de la firma de telefonie mobilă, părțile implicate într-un accident de mașină, clienți ai unui supermarket, comunitatea unei biserici și copiii de la o grădiniță particulară. Proaspăt sau tare, cu plinul și golul lui, colacul ăsta e ce-am pregătit noi pentru sărbătoarea, tristă sau veselă, după puteri, a familiei lărgite care suntem.“ (Maria Manolescu Borșa, dramaturgă)

  • Serviciul literar și artistic al Teatrului Tineretului

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate