Târgul de Crăciun de la Neamț: Programul zilei de sâmbătă, 31 decembrie

0

15822920_923918771075661_1646022179325382078_n

Ultima seară a anului 2016 va fi una specială la TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ. Programul artistic pregătit de organizatori va cuprinde o serie întreagă de surprize. Deocamdată vă putem dezvălui doar faptul că desfăşurătorul spectacolului de Revelion de la Curtea Domnească cuprinde evoluţiile trupelor HARA şi ALB ŞI NEGRU, precum şi prezenţa îndrăgitului Ansamblu folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

ANSAMBLUL „FLORICICĂ DE LA MUNTE” a fost înfiinţat în 1971, ca grup folcloric reprezentativ pentru ţinutul Neamţ. S-a consacrat, în timp, ca unul dintre cei mai importanţi păstrători de cultură tradiţională românească. De peste patru decenii, Ansamblul nemţean cutreieră Europa, ducând cu el frumuseţea dansurilor, cântecelor şi a costumelor populare româneşti. Indiferent că au venit în faţa publicului român, sau de peste hotare, dansatorii nemţeni s-au remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din dansuri reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României. Au impresionat, prin cromatica şi frumuseţea costumelor populare, virtuozitatea, ritmul şi acurateţea interpretării, publicul din Franţa, Italia, Polonia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Austria, Finlanda, Belgia sau Olanda. Peste tot au pus în valoare frumuseţea folclorului acestui colţ de lume, în care autenticul rămâne încă puternic înrădăcinat în realitate, dar, mai ales, în suflete.

HARA a luat fiinţă în mai 2000 la Cluj-Napoca, la iniţiativa profesorului de engleză Flavius Buzilă, care şi-a propus să aduca un suflu nou, proaspăt, în muzica românească. Trupa a fost remarcată imediat datorită creaţiilor originale, extrem de inspirate, ce combină cu multă naturaleţe elemente de rock alternativ, electro-pop, sonorităţi celtice şi folclor românesc, cu versuri grăitoare, cu mesaj, într-o interpretare unică, personală.
Trupa HARA a lansat 6 L.P.-uri si albumul de colinde traditionale românești MARLIN, DARLIN-PAIŞ’PE COLINDE Ş’O STRIGĂTURĂ, care au adus multe premii din partea instituţiilor media.

ALB ŞI NEGRU este o trupă românească de muzică pop formată din Kamara Ghedi şi Andrei Ştefănescu. Cei doi „Alb Negru” şi-au realizat debutul în 2004 la Festivalului de la Mamaia, unde au revenit doi ani mai târziu cu piesa Hello (Muza mea), câştigând Premiul de Excelenţă Artistică „Mădălin Voicu”. În 2007, alături de Todomondo, ei câştigă finala naţională Eurovision şi reprezintă România la Helsinki, unde se clasează pe locul 13 din 41 de ţări. Cei doi au lansat împreună patru albume, opt videoclipuri şi nouă single-uri. De-a lungul vremii, ei au colaborat cu artişti de renume ai României precum: Andra, Nico, Paula Seling, Horia Brenciu, Vlad Creţu, Andreea Bănică.

Programul artistic de la Curtea Domnească va începe sâmbătă seara, în mod excepţional, la ora 21:30 şi se va întinde până după miezul nopţii.
„Vă aşteptăm, aşa cum am făcut-o în fiecare seară din luna decembrie, şi în seara de Revelion pentru a petrece împreună trecerea într-un an nou.” , au menţionat organizatorii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate