Târgul de Crăciun de la Neamț: Programul zilei de duminică, 25 decembrie

0

15698322_920816038052601_5376921600359324479_n

Crăciunul, o zi specială pentru toţi românii, va fi sărbătorit așa cum se cuvine. Consiliul judeţean şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” i-au invitat pentru această seară specială pe GHEORGHE ZAMFIR, formaţia „BERE GRATIS” şi pe PHELIPE.

Programul artistic, la scena de la Curtea Domnească, va fi deschis de Phelipe (ora 18:00). Pe numele său Filip Aurel, PHELIPE este un compozitor, interpret si producător, care s-a nascut pe 14 februarie 1985 (chiar de ziua Sf. Valentin) la Hârşova, judetul Constanţa. Intrarea lui Phelipe în scena muzicala din România a început in anul 2001, an în care a înfiintat o trupă de breakdance urmând ca după trei ani sa fie cooptat intr-un boyband ( Be One), la acel moment înregistrând primul său album. În vara lui 2005 Filip Aurel s-a alăturat echipei de producători URBAN RECORDS. Astfel Phelipe l-a cunoscut pe Connect-R. Phelipe și Connect-R înființează, dupa aproape doi ani, propria echipa de producție, ce poarta numele de SOUL SISTEM. Apoi împreuna cu trupa Perpetuum, Phelipe formează o nouă echipa de producție: “P & P Production”.
Vara anului 2009 îi va aduce lui Phelipe o colaborare cu Dj Rynno & Sylvia, piesa “Breathe again” bucurându-se de succes in rândul fanilor. Nu după mult timp Filip Aurel revine în atenția publicului cu piesa “Reason for love” în colaborare cu Nick Kamarera. Încurajat de succesul melodiei “Reason for love”, Phelipe a decis să lanseze un nou single „One.

De la ora 19:30 va fi rândul băieţilor de la „BERE GRATIS” să petreacă seara de Crăciun alături de nemţeni.
„BERE GRATIS” este o formaţie românească de muzică pop-rock fondată în 1998, la Bucureşti, de Mihai „Miţă” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) şi Marius Dobre (chitară), trei băieţi ce cântau la acea vreme în formaţia „Ghost”. Împreună cu Mihai „Magga” Suciu (tobe) şi Marius Mirea (bass), au pus bazele unei noi formaţii pe care au numit-o „Bere Gratis” la sugestia unui bun prieten, Alexandru Catona (Cato). Data simbolică de naştere a formaţiei este 20 septembrie 1998.
Discografia formaţiei cuprinde, până acum, mai mult de douăzeci de albume, printre cele mai cunoscute numărându-se: „De vânzare” (LP, 2000), „Vino mai aproape” (LP, 2001), „Acolo sus” (LP, 2003), „Electrophonica” (LP live, 2004), „Post Restant” (LP, 2005), „Ediţie de buzunar” (2006), „Where We Go / Rosy” (2007). „Revoluţie de catifea” (LP, 2007), „Vacanţă la Roma” (Single, 2009), „Live X” (LP live, 2009), „Pe marele ecran” (LP, 2009), „O colecţie” (LP, 2010), „În faţa ta” (2012).

GHEORGHE ZAMFIR este artistul român care nu mai are nevoie de prezentare. Este de notorietate că, plecat din România spre occident, a fermecat întreg mapamondul cu măiestria sa de a cânta la nai. Însuşi instrumentul la care cânta, naiul, nu era cunoscut în multe părţi ale Globului, artistul Gheorghe Zamfir fiind cel datorită căruia se cânta acum la obiectul cu multe tuburi în Statele Unite, în Peru, în Japonia sau în Australia, spre exemplu. Dacă e să intrăm puţin în „laboratorul” artistului, ar fi de spus, pe scurt, că Gheorghe Zamfir este cel care a modificat forma, construcţia şi tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionând sunetul la scară universală şi aducând naiul în atenţia publicului modern.
Dar artistul Gheorghe Zamfir nu înseamnă doar muzicianul pe care îl ştim noi. Pe lângă prestigioasa carieră din domeniul sunetelor cântate, domnia sa se manifestă şi în domeniul literar, precum şi în cel al artelor plastice, publicând versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi expunând picturi proprii în ţară şi în străinătate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate