Starea drumurilor, 3 ianuarie

0

Piatra Neamţ 03.01.2010, ora 05.00. Pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocate sau închise, se circulă în condiţii de iarnă. Nu sunt localităţi izolate. Nu sunt linii electrice afectate. Vremea s-a răcit accentuat faţă de intervalul precedent.
Secţia Drumuri Naţionale Neamţ nu acţionează cu 15 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea materialului antiderapant pe 6 drumuri naţionale.
Partea carosabilă – alternează porţiuni cu zăpadă până la 1 cm tratată cu antiderapant, cu porţiuni uscate.
DN 15 – POIANA LARGULUI – COSTIŞA
DN 15 D – PIATRA NEAMŢ – ROMAN – CRĂIEŞTI
DN 15 C – PIATRA NEAMŢ – BĂLŢĂTEŞTI
DN 2 – SECUIENI – MOTCA
DN 15 B – POIANA LARGULUI – PIPIRIG
DN 12 C BICAZ – BICAZ CHEI.
Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele au fost in general în staţionare. Pe sectorul cuprins între – 0,5 km în aval de viaductul Poiana Largului , baraj Topoliceni şi 0,7 km, (5,0 km), comuna Poiana Teiului, sunt aglomerări de gheţuri cu grosimi de 0,2 – 6 m, uşor lăsate pe mijloc. 0,7 km în aval de barajul Topoliceni este canal dezgheţat cu lăţimi de 3 – 8 m, cu grosimea gheţurilor pe margini de 1 – 2,5 m. În amonte, râul curge liber. Din amonte curge zai pe cca 30 – 40% din suprafaţa apei. Temperatura aerului la ora 05:00 la staţia hidrometică Frumosu era de -40C.
Măsuri dispuse de prefectul Mihai Archip, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:
– Un echipaj de la Garda 2 Poiana Teiului cu o autospecială şi 1 subofiţer au executat misiuni de supraveghere a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistriţa în zona comunei Poiana Teiului.
– Dispeceratul I.S.U.J. Neamţ monitorizează în permanenţă evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase.
– Personal specializat din cadrul S.G.A. Neamţ si comitetele locale Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului monitorizează în permanenţa evoluţia fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistriţa, în amonte de Acumularea Izvorul Muntelui, pe tronsonul Borca – Poiana Teiului.
În perioada 01.01.2011 ora 05.00 – 03.01.2011, ora 05.00, datorită creşterii pânzei freatice ca urmare a fenomenului de zăpor, în comuna Poiana Teiului s-au produs infiltraţii. Infiltraţiile de pe platforma tehnologică a A.C.H. Poiana Teiului şi beciurile a 6 gospodării din satul Topoliceni şi 4 din satul Poiana Teiului sunt în scădere.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate