Starea drumurilor, 27 decembrie

0

Pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocate, iar furnizarea energiei electrice nu este afectată în nicio localitate.

Secţia Drumuri Naţionale Neamţ acţionează pe 8 drumuri judeţene, cu 38 de lucrători şi 19 utilaje, pentru deszăpezire şi împrăştierea materialului antiderapant în vederea prevenirii producerii fenomenului de polei. În acelaşi scop, S.C. Drupo Neamţ S.A acţionează cu 6 lucrători şi 3 utilaje pe 3 drumuri judeţene. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au pus în aplicare “Planurile operative proprii de acţiune pentru combaterea poleiului şi a înzăpezirii drumurilor publice”.

Pe râul Bistriţa, amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele sunt, în general, în staţionare. Podul de gheaţă cu o lungime de 1,9 km se menţine pe sectorul din zona Viaductului Poiana Largului (2 km în aval – 0,1 km în aval). Pe o lungime de 5,3 km (pe sectorul cuprins între 0,1 km aval de Viaductul Poiana Largului – până la Barajul Topoliceni) râul prezintă canal dezgheţat de la 4 m la 10 m lăţime, gheaţa la maluri având grosimi între 1 şi 4 m. În amonte de acest sector râul curge liber. Din amonte nu curge zai (temperatura aerului la ora 06.00 era de – 10 C la Staţia Hidrometrică Frumosu).

Personal specializat din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Borca, Farcaşa, Poiana Teiului şi echipaje din cadrul Gărzii nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului (ISU Neamţ) monitorizează în permanenţă evoluţia fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistriţa, în amonte de Acumularea Izvorul Muntelui, pe tronsonul Borca – Poiana Teiului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă pentru ziua de 27 decembrie a.c., potrivit căreia se vor înregistra ninsori consistente, ce pot fi viscolite în condiţiile intensificării vântului. Totodată, în următoarele zile, vremea va fi rece, chiar geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, domnul prefect Mihai Archip, a dispus transmiterea informării meteorologice către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, concomitent cu măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea unor evenimente deosebite care ar putea pune în pericol viaţa sau bunurile concetăţenilor.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate