Starea de alertă se prelungește în România. Noi măsuri de relaxare (VIDEO)

0

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi, 12 iunie, prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă. Au fost adoptate și noi măsuri de relaxare.

Printre măsuri se numără redeschiderea punctului de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuți-Prut, județul Botoșani.

Se va permite, în 28 iunie, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant.

Hotarare_CNSU_nr._38_din_09.06.2021_prelungire_alerta

Anexa_la_HCNSU_38__-_masuri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate