Stare de alerta

0

Ca urmare a cresterii in continuare a debitului raului Siret si a atentionarii hidrologice cod rosu, pentru reducerea riscului de aparitie a unor situatii de urgenta, Centrul Operational Judetean a solicitat prefectului Mihai Archip declararea starii de alerta incepand cu 29.06.2010, ora 18,00 in localitatile riverane raului Siret: Doljesti, Tamasesni, Sagna, Gadinti, Roman, Ion Creanga, Horia, Icusesti.
In aceasta situatie prefectul Mihai Archip a emis un ordin pentru declararea starii de alerta in unitatile administrativ teritoriale riverane raului Siret pentru care s-a facut aceasta solicitare si ordin si de evacuare a populatiei din aceste zone.
Astfel toate autoritatile implicate vor intreprinde actiunile si activitatile prevazute in Planul de masuri adoptat de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Totodata, potrivit ordinului, in aceasta seara, incepand cu ora 19,00 vor fi evacuate 111 persoane cu probleme ( dizabilitati, copiii, batranii si bolnavii)iar incepand cu ora 20,00 vor fi evacuate aproximativ 11.000 de persoane din zonele inundabile ale localitatilor expuse riscului: Doljesti, Tamaseni, Sagna, Gadinti, Icusesti, Ion Creanga, Horia, Roman (cartierul Nicolae Balcescu).

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate