Salvamont Neamț: Sfârșit de săptămână cu sute de turiști, dar și cu accidente

0

Un sfârşit de săptămână foarte aglomerat, cu sute de turişti, dar și cu accidente, în toate dispozitivele asigurate de salvatorii montani.

Sute de schiori au luat cu asalt atât pârtia Cozla, cât și pe cea de la Durău.

Conform Salvamont Neamţ, la deschidere pârtiei de la Piara-Neamţ s-au înregistrat două traumatisme de membre superioare, vineri (11 ianuarie), un TCC acut deschis cu hemoragie nazală, sâmbătă (12 ianuarie) și o fractură de membru inferior, duminică (13 ianuarie). În statiunea Durău, plasele de protecție au fost greu încercate de cetăţeni din Republica Moldova, veniți să petreacă anul nou pe stil vechi. O persoană a avut nevoie de îngrijiri, după ce a suferit un traumatism de membru inferior.

Chiar dacă vremea a fost neprielnică drumeţiilor în zona înaltă a Masivului Ceahlău, zeci de montaniarzi au urcat spre cabana Dochia. Traseul Durău – Fântânele – Vf. Toaca -Dochia a fost parcurs în 7-8 ore, dublu cât se face în sezonul de vară.

„Vântul din sector nordic, destul de rar întâlnit în Ceahlău, a format troiene care depăşesc doi metri, astupând, aproape total, pe platoul dintre Vf. Toaca şi Cabana Dochia, indicatoarele și semnele de marcaj, formând depozite periculos de instabile pe jgheaburile adiacente.”,  menţionează  Salvamont Neamţ.

Pericolul de avalansă se menține foarte ridicat, traseele relativ sigure sunt cele care urcă din Izvorul Muntelui prin Lutul Roșu și Jghebul cu Hotar.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate