Revista presei 7 decembrie

0

Ziare publicații cu ISSN)

  • Politic

„Deputatu’“ Fărcășanu nu-i prea iubit acasă

Mihai Fărcășanu, președintele PP-DD Neamț și candidat în colegiul 8 Deputați este acuzat că a înșelat mai mulți consăteni. Valentina Lupu, care a câștigat și un proces împotriva lui, spune că acesta nu are caracter și că a încercat să rezolve litigiul pe cale amiabilă, însă Fărcășanu a dus-o cu vorba. Ioan Lupu, un alt păgubit, afirmă că politicianul trebuie să-i dea peste 100 de milioane de lei vechi. La Poiana Teiului, doi foști consilieri locali PP-DD îl acuză că i-a exclus ilegal din partid pentru că nu au cotizat.

Sursa: Monitorul

Campania „Şi eu votez”

Pe 5 noiembrie 2012, Asociația Sens Civic, a demarat printr-o conferinţă de presă, campania de responsabilizare civică „Şi eu votez” pentru motivarea cetăţenilor şi în special a tinerilor, în scopul exercitării dreptului de vot. Scopul campaniei este de a scoate cât mai mulți tineri şi nu numai la vot şi de a propune alegătorilor un vot raţional, bazat pe informaţii corecte şi pe argumente, realizând şi promovând în acest sens un site echidistant care să le ofere cetăţenilor posibilitatea de a se informa asupra candidaților: www.sieuvotez.ro.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Acuze aduse preoților din Neamț care se asociază cu politicienii. Ce părere aveți, cetățeanul din acest clip are dreptate?

Ziarpiatraneamt.ro prezinta imagini video cu un cetățean care, venit în Neamț să protesteze împotriva clasei politice actuale, aduce acuzații preoților care se asociază cu politicienii.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

„Tot ce s-a realizat în ultimii 4 ani în Roman se datorează în primul rând romașcanilor și tuturor românilor”

Declarația este făcută de deputatul Marius Neculai. “Cine nu crede în puterea tinerilor de a schimba lumea, de fapt, nu vrea să o schimbe”, a apreciat Marius Neculai, ca răspuns la viitorul carierei sale politice.

Sursa: Ziarul de Roman

PS Petru Gherghel îndeamnă creștinii să meargă la vot

Cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, îi îndeamnă pe toți creștinii să meargă la vot. În acest sens, el a trimis un mesaj către toți credincioșii romano-catolici din Dieceza de Iași, prin care îi îndeamnă să-și exercite dreptul la vot, care este foarte important pentru viitorul țării.

Sursa: Ziarul de Roman

Votaţi pentru dreptate, votaţi pentru democraţie!

„Decembrie este luna în care aniversăm căderea regimului comunist, este luna în care românii şi-au câştigat dreptul de a vota liber şi fără constrângeri. Decembrie este, anul acesta, şi luna alegerilor şi se cuvine să onorăm aniversarea mergând la vot şi provocând căderea regimului Băsescu, un regim autoritar ce s-a apropiat, mai ales în felul în care foloseşte politic serviciile secrete, de regimul comunist.[…]” Vasile Cătălin Drăguşanu (USL)

Sursa: Ceahlăul

Crîșmariu: Hotărâți-vă viitorul. Votați poziția 7 pe buletinul de vot.

Dialog cu dl. Ioan Crîșmariu, candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de deputat în Colegiul 6 Neamț. „Nu îmi place să fac pronosticuri dar sper că va fi un parlament echilibrat, care să își canalizeze forţele spre rezolvarea problemelor cetățenilor, un parlament care să respecte principiile și regulile de conduită parlamentară, așa cum noi, candidații Partidului Ecologist Român, cu siguranță că o vom face.”

Sursa: Ceahlăul

Udrea: Uşa cabinetului meu parlamentar va fi deschisă pentru romaşcani aşa cum şi-au deschis şi ei pentru mine uşa casei lor

„Am luptat în foarte multe campanii electorale de-a lungul timpului. Mă refer nu doar la campania electorală din 2008, atunci când am devenit deputat, ci şi la campanii pentru colegii mei sau pentru preşedinte. Romaşcanii sunt oameni deosebiţi, calzi şi cu inima deschisă care mereu au avut deschisă uşa casei lor pentru mine. De aceea şi uşa cabinetului meu va fi deschisă pentru romaşcani, aşa cum şi ei şi-au deschis pentru mine uşa casei lor. ” Elena Udrea.

Sursa: Ceahlăul

Bonteanu: Puteți schimba viitorul

Un alt candidat al Partidului Ecologist Român la funcția de deputat, de această dată în Colegiul 1, este dl. Jean Paul Bonteanu. „În data de 9 decembrie, toată puterea țării stă în mâinile dumneavoastră. În spiritul Marii Uniri pe care am sărbătorit-o pe 1 decembrie, uniți-vă în cuget și-n simțiri și acordați votul dumneavoastră călăuziţi de dragostea față de copii și de nepoții dumneavostră și de conștiința că puteți schimba viitorul.”

Sursa: Ceahlăul

COSMA: Împreună am început să creștem

În această ultimă zi de campanie electorală discutăm cu dl. Mihai Cosma, candidat în colegiul 1 Senat din partea Partidului Ecologist Român. „Cu toate că perioada campaniei electorale a fost una scurtă, sper din tot sufletul că cetățenii din județul Neamț s-au convins de bunele intenții pe care le au toți candidații Partidului Ecologist Român. În calitate de președinte al Filialei Neamț a Partidului Ecologist Român, pentru toți cei care cred că suntem un partid mic și fără putere, dar și pentru ceilalți, le transmit că împreună am început să creștem, iar semnalele primite atât din țară cât și din județ sunt îmbucurătoare.”

Sursa: Ceahlăul

  • Administrativ

Președintele Tărâță a plâns de ziua lui

Șeful CJ Neamț și-a aniversat ieri ziua cu colegii de serviciu. Înainte de ciocnirea unei cupe de șampanie, sărbătoritului i-a fost dedicat un spectaculos program de cântece populare românești. La auzul melodiilor, Culiță Tărâță a plâns că abia reușea să își strângă lacrimile de pe obraji.

Sursa: Monitorul

Șefia Casei de Asigurări, scoasă ilegal la concurs?

Pe 23 și 25 ianuarie 2013 va avea loc concursul pentru ocuparea postului de președinte al CAS Neamț. Valerică Frățilă, care se află în proces cu CNAS, consideră că acest concurs nu trebuia organizat, postul fiind în litigiu.

Sursa: Monitorul

Patinoar în Tîrgu Neamț

Patinoarul se amenajează în Parcul de lângă Casa Culturii și va fi deschis oficial în week-end-ul viitor, cu un spectacol pe gheață.

Sursa: Monitorul

Lipsa fondurilor a secat bazinul de recuperare din spital

În 1982, când s-a dat în folosință noua clădire a Spitalului Roman, acesta avea în dotare unul dintre cele mai mari bazine de recuperare medicală din Moldova. După 30 de ani de existență, bazinul s-a dovedit o construcție inutilă, pentru că nu a funcționat aproape deloc. De vină pentru această situație sunt costurile uriașe generate de funcționarea sa.

Sursa: Ziarul de Roman

O şansă pentru boschetari – adăpost nou, în Speranţa

Pentru cei aflaţi la marginea societăţii, cei pentru care o gură de canal sau un cavou părăsit de rudele defunctului înseamnă acasă, Primăria municipiului Piatra-Neamţ a pregătit un adăpost nou nouţ la Centrul Social din cartierul Speranţa. Oamenii străzii nu trebuie să-şi facă probleme despre cum ajung la acest adăpost, pentru că de regulă sunt culeşi de pe stradă de ambulanţele chemate de trecătorii cărora li se face milă de ei, când îi văd în drum vineţi de frig. Aşa că…au, cum s-ar spune, maşină la scară.

Sursa: Ceahlăul

Doar 20 de persoane şi-au făcut testul HIV gratuit

Au trecut deja trei zile de la demararea campaniei de testare gratuită pentru depistarea virusului HIV, însă nemţenii nu dau doi bani pe efortul statului de a le oferi posibilitatea să-şi verifice starea sănătăţii. În schimb, atunci când sunt deja bolnavi, oamenii îşi descoperă, brusc, drepturile şi cer medicamentele de mii de lei oferite gratuit prin programele de sănătate. În judeţul Neamţ, la 30 septembrie 2012 se aflau în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ 400 de cazuri HIV şi SIDA, 11 dintre ele fiind depistate anul acesta. În tratament antiretroviral se află 207 persoane, dintre care 5 sunt copii.

Sursa: Ceahlăul

Moşul copiilor abandonaţi

Ieri, de Moş Nicolae, la toate centrele de plasament din Piatra-Neamţ au fost organizate serbări şi spectacole, realizate de elevii Liceului „Victor Brauner”, care le-au adus un strop de bucurie micuţilor abandonaţi. Abia s-au stins sunetele serbărilor de Moş Nicolae şi angajaţii primăriei au şi început pregătirile pentru Crăciun. Atunci spectacolele vor fi şi mai luminoase, iar cadourile aduse de Moşul ceva mai bogate, micuţii urmând să primească din fonduri de la Consiliul Local Piatra-Neamţ, pe lângă dulciuri şi jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Sursa: Ceahlăul

RAR Neamț are șef nou

Registrul Auto Român Neamț are un nou șef în persoana lui Adrian Virgil Ciobanu, el fiind numit în funcție în urmă cu câteva zile.

Sursa: Realitatea

Parteneriat între primărie și polițiști

Delicvența juvenilă constituie una dintre principalele probleme cu care se confruntă societatea românească, având în vedere diversificarea și accentuarea formelor de manifestare a acesteia, precum și impactul social al infracțiunilor comise de minori asupra gradului de siguranță publică. La nivelul Municipiului Piatra-Neamț, Inspectoratul de Poliție al județului Neamț a încheiat un parteneriat cu primăria în organizarea și implementarea Programului de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Sursa: Realitatea

Pasajul rutier inaugurat de sărbători

Lucrările continuă și în prezent la pasajul rutier din fața primăriei Piatra-Neamț. Mai sunt câteva etape de finalizat, dar lucrările se desfășoară cu rapiditate, astfel încât de sărbători să poată fi inaugurat întreg obiectivul.

Sursa: Realitatea

Valerică Frățilă nu mai poate candida la șefia Casei de Asigurări

Valerică Frățilă a declarat de mai multe ori că va participa la concursul pentru funcția de președinte al Casei de Asigurări, pentru a-și recăpăta postul, însă ieri a aflat ca nu mai este posibil, datorită procesului legat de revocarea sa din funcție, amânat pentru data de 8 ianuarie.

Sursa: Realitatea

Avere de la prințul Cantacuzino Pașcanul pentru Primăria Roman

Municipalitatea romașcană a intrat încă din anul 2006 în posesia unui testament autentificat la Paris, la începutul secolului trecut, prin care prințul Cantacuzino Pașcanul lăsa Comunei Roman o avere impresionantă: 430 de hectare de teren arabil, imobile în diverse orașe ale țării. De câțiva ani, Primăria Roman se află în procedură de judecată la diverse instanțe din țară pentru averea latifundiarului.

Sursa: Realitatea

Mașinile Inspectoratului Școlar nu și-a găsit cumpărători

Niciuna dintre cele patru mașini ale Inspectoratului Școlar

Neamț (două Skoda Octavia, un Mercedes Vito și un Subaru Forester) pe care Fiscul nemțean le-a scos la licitație miercuri, 5 decembrie, nu și-a găsit cumpărător. Și asta în ciuda faptului că la licitație s-au înscris trei persoane fizice, care însă nu au dorit să ofere nici măcar sumele la care au fost evaluate mașinile și de la care s-a pornit licitația.

Sursa: Realitatea

15.000 de nemțeni primesc 624.482 de lei

15.000 de nemțeni din 47 de localități ale județului (cele ale căror autorități publice au binevoit să transmită Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială pănâ pe 3 decembrie situațiile centralizatoare) vor primi săptămâna viitoare primele subvenții la încălzire aferente sezonului rece 2012-2013.

Sursa: Realitatea

Daruri de la copii pentru vârstnicii de la Centrul „Pietricica”

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Particular Aurora Ouatu și-au propus să aducă un strop de bucurie și speranță vârstnicilor de la Centrul „Pietricica”. Ei vor dărui fructe și dulciuri celor care le-ar putea fi bunici și străbunici. Ei au pregătit și un scurt program artistic cu colinde și cântece de iarnă.

Sursa: Realitatea

  • Social

„Procuror“ după gratii după țeapa dată ex-șefului Poliției

Un deținut a încercat să scoată 2.000 de euro de la o nemțeancă al cărei soț era încarcerat. El l-a păcălit și pe fostul comandant Dorel Manole, dându-se procuror DNA. Polițistul a căzut în plasă, dar femeia nu. Inculpatul a dat zeci de tunuri din pușcărie.

Sursa: Monitorul

Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ pleacă la Teatrul Odeon

Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ prezintă marţi, 11 decembrie la Teatrul Odeon, spectacolul Tape, de Stephen Belber, în regia lui Răzvan Muraru. Reprezentaţiile vor avea loc la Sala Studio, la orele 18.00 şi 20.00. Din distribuţia spectacolului fac parte Corina Grigoraş, Nora Covali, Cezar Antal, şi Dragoş Ionescu.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Romașcanii au fost ajutoarele lui Moș Nicolae

Impresionați de povestea familiei cu trei copii care locuiește într-un canton CFR dezafectat, prezentată în ediția de luni, 3 decembrie, a “Ziarului de Roman”, membrii Asociației de voluntari “Mușatinii”, elevi la Colegiul Național “Roman-Vodă”, au demarat o campanie în urma căreia au reușit să strângă jucării, dulciuri, alimente de strictă necesitate și o sumă de bani, toate donate familiei Buga. De asemenea, familia a primit 150 de euro din partea unui romașcan stabilit de mai mulți ani în Belgia, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Tot anonimi au dorit să rămână și alți romașcani care ne-au sunat la redacție și care au ajutat familia cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și cu alimente.

Sursa: Ziarul de Roman

Gala voluntarilor romașcani

Institutul Franciscan din Roman a găzduit miercuri, 5 decembrie, Gala Voluntarilor Romașcani. Evenimentul, menit să marcheze Ziua Internațională a Voluntariatului și să-i onoreze pe voluntarii cei mai implicați în comunitatea locală, a fost organizat de Grupul de Inițiativă a Voluntariatului, organism care, fără să aibă personalitate juridică, asigură cadrul non-formal pentru punerea în practică a proiectelor cu și pentru voluntari.

Sursa: Ziarul de Roman

Moș Nicolae a ajuns la Pediatrie

O parte din darurile strânse în cadrul campaniei Ziarului de Roman, “Fă o bucurie cu o jucărie!”, a fost oferită copiilor internați în spital, împreună cu fructe. Surpriza a fost mare pentru copii, dar și pentru mămicile care stăteau, împreună cu pruncii lor, în spital. 30 de copilași au primit jucăriile cu mare bucurie, iar mămicile au mulțumit pentru faptul că micuții, între două injecții și alte examinări medicale, vor petrece timpul jucându-se cu darurile oferite de Moș Nicolae.

Sursa: Ziarul de Roman

Sărbătoare de suflet la Spitalul de Psihiatrie

Joi, 6 decembrie, pacienții și angajații de la Spitalul de Psihiatrie “Sfântul Nicolae” au trăit un moment deosebit. Cu ocazia hramului spitalului, conducerea instituției a organizat o slujbă religioasă specială, în capela instituției sanitare, la care au participat angajații și pacienții. A urmat apoi un mic program artistic, ce a constat din muzică și dansuri, spectacol menit să-i facă pe pacienți să uite de bolile de care suferă. Totul s-a terminat cu o masă festivă.

Sursa: Ziarul de Roman

Oameni fără adăpost salvați de îngheț

Prima scădere a temperaturilor sub limita înghețului și prima cădere a zăpezii au scos în stradă polițiștii locali, la solicitarea primarului Laurențiu Dan Leoreanu. Echipele de polițiști locali au scormonit cotloanele municipiului, în căutarea oamenilor fără adăpost care cerșesc ziua pe străzile orașului, iar noaptea dorm înveliți în cartoane și haine vechi, în clădiri părăsite. Administrația locală le oferă celor care nu au propria casă șansa de a dormi la “Casa Speranței”, după ce aceștia beneficiază și de o masă caldă. În noaptea de Sfântul Nicolae, polițiștii locali nu au găsit nicio persoană fără adăpost pe care să o cazeze la “Casa Speranței”, nici după ce au vizitat o locație deja cunoscută romașcanilor ca fiind adăpost pentru cerșetori și oameni fără locuință – fostul PECO de pe strada Mihai Viteazul.

Sursa: Ziarul de Roman

Vernisaj la „Art Gallery Central Plaza”

Asociaţia Culturală „Era” ne invită astăzi, de la ora 18:00, la Art Gallery Central Plaza unde va avea loc vernisajul expoziţiei „Portrete şi autoportrete din colecţii particulare”.Vor fi expuse portrete ale unor pictori clasici şi contemporani din Piatra Neamţ. Printre artiştii clasici se numără Mircea Ciobanu, Aurel Băieşu, Iulia Hălăucescu, Nicolae Milord şi Petru Petrescu, iar dintre pictorii contemporani nemţeni se vor găsi pe simezele galeriei tablouri de Mihai Agape, Dumitru Bezem, Dumitru Bostan, Răsvan Ciacâru, Petru Diaconu, Laurenţiu Dimişcă, Constantin Filimon, Ciprian Istrate, Ioan Popei, Mircea Romanescu, Gheorghe Vadana şi Petru Vamanu. Portretele şi autoportretele expuse sunt lucrări în ulei şi acril pe pânză, în creion, acuarelă sau grafică.

Sursa: Ceahlăul

Obiceiuri de iarnă redate într-o expoziție

Ieri, la Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț a avut loc vernisajul expoziției „Obiceiuri populare de iarnă!”, care cuprinde aproximativ 100 de piese care ilustrează vechile ritualuri agrare și pastorale de fertilitate: Plugușorul, jocurile cu maști (Capra, Ursul) sau teatrul popular (Irozii, Banda lui jianu, Bujor) specifice sărbătorilor de irană.

Sursa: Realitatea

Actorii pietreni joacă „Tape” la teatrul Odeon din București

O parte dintre actorii Teatrului Tineretului vor urca săptămâna viitoare pe scena Teatrului Odeon, din capitală. „Tape”, cea mai recentă producție a teatrului pietrean, va fi prezentată publicului din București, la ora 18.00 și 20.00

Sursa: Realitatea

Știri tv

  • Politic

Propuneri electorale

Candidații Partidului Poporului Dan Diaconescu sunt încrezători în forțele proprii și în șansa lor de a ajunge, pentru prima dată, în Parlamentul României. Pe 9 decembrie, nemțenii vor putea vota și candidații PP-DD, cel mai recent constituit partid din România. Cum până la scrutinul de duminică mai este foarte puțin, în ultima zi de campanie candidații își trec în revistă propunerile electorale. Prezent în emisiunea de promovare electorală –Tu alegi! Adrian Chifu, candidatul PP-DD în colegiul 2 Neamț la Camera Deputaților, a declarat că primele două măsuri pe care dorește să le aplice dacă va ajunge parlamentar sunt: eliminarea taxei radio tv de pe factura la energie electrică și înghețarea ratelor la bănci timp de un an de zile.

Sursa: 1 TV

  • Administrativ

Sancțiuni pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Șoferii care nu au ajuns încă la vulcanizare ar trebui să se grăbească. Polițiștii sunt cu ochii pe ei! Trei dintre aceștia au primit deja sancțiuni pentru că nu aveau montate anvelope de iarnă. Conform legii, șoferii depistați în trafic fără anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei riscă amenzi cuprinse între 600 și 1000 de lei precum și reținerea certificatului de înmatriculare. Dacă până acum vremea a ținut cu șoferii, în ultimele 24 de ore situația s-a schimbat, iar polițiștii au început controalele în trafic.

Sursa: 1 TV

Condiții de iarnă

Prima ninsoare căzută în județul Neamț nu a cauzat probleme deosebite șoferilor echipați de iarnă. Și autoritățile au intervenit încă din cursul nopții trecute, astfel încât pe drumurile naționale și pe cele județene se circulă în condiții normale pentru acest sezon. Prognoza meteorologilor s-a adeverit, astfel încât încă de seara trecută pe raza județului Neamț a început să ningă liniștit. Stratul de zăpadă așternut în zonele montane nu a depășit 3-4 cm, astfel că utilajele secției drumuri naționale Neamț nu au avut probleme deosebite în ceea ce privește deszăpezirea. Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, iar în anumite zone se acționează și la această oră cu material antiderapant pe porțiunile acoperite cu gheață și zăpadă.

Sursa: 1 TV

Tichete de sărbători

Aproximativ 13.000 de pietreni vor beneficia de tichete valorice cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară o rectificare de buget prin care se alocă suma de 600.000 lei în acest sens. Perioada de timp în care se vor acorda tichetele valorice și categoriile de beneficiari urmează să fie stabilite în următoarele zile. Tichetele valorice vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de produse alimentare și medicamente. Nu vor putea fi achiziționate țigări și băuturi alcoolice. Pentru că de aceasta dată, de la bugetul local s-a alocat o sumă mai mare decât anul trecut, de tichete valorice ar putea beneficia 13.000 de pietreni, cu 3000 mai mulți decât în 2011.

Sursa: 1 TV

Ziua Școlii Nr. 5

Ziua de Moș Nicolae este și Ziua Școlii Nr. 5 din Piatra-Neamț. Pentru a sărbători cum se cuvine, elevii și profesorii au pregătit din timp o serie de activități distractiv-educative. La loc de cinste au fost expozițiile de desene care au avut ca temă centrală aniversarea școlii. Tot astăzi elevii școlii au organizat un concurs pentru stabilirea sloganului și a imnului școlii. Pentru că se apropie sărbătorile, elevii școlii au prezentat un program de colinde și cântece de iarnă.

Sursa: 1 TV

  • Social

Aglomerație la vulcanizare

Primul strat de zăpadă așternut pe șoselele din județ le-a reamintit șoferilor că trebuie să-și schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă. Așa se face că, în zi de sărbătoare, la majoritatea centrelor de vulcanizare din oraș s-au format cozi. Cele mai căutate sunt service-urile care au la vânzare anvelope second hand. Și în acest an, tarifele de montare a cauciurilor sunt cuprinse între 40 si 50 de lei, în timp ce un set de anvelope de iarnă costă de la 600 până la 5000 de lei.

Sursa: 1 TV

Ghetuțele fermecate ale lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a fost întâmpinat aseară de copiii de la clubul Viva Allegria și de invitații acestora într-un spectacol de muzică și dans. Evenimentul a avut loc la Galleria Mall Piatra-Neamț. Copiii de la Viva Allegria i-au avut ca invitați speciali pe micuții de la grădinița Vincenzina Cusmano, de la grădinița nr. 6 și preșcolarii de la Liceul Comercial Spiru Haret. Cu toții au cântat și au dansat pe melodii în care iarna, fulgii și steluțele au fost personajele principale.

Sursa: 1 TV

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate