Revista Presei, 19 decembrie

0

Ziare (publicații cu ISSN)

  • Politic

Elena Udrea, despre alegeri și viitorul PDL

Redactorul Monitorului a obtinut primul interviu după alegerea Elenei Udrea ca deputat în Colegiul 4 Roman-Ion Creangă. Parlamentarul își exprimă opiniile, mai ales cele legate de atmosfera din PDL și modalitatea prin care acest partid va trebui să crească în sondaje.

Sursa: Monitorul

Leoreanu încă se mai gândește la o șefie PDL

Președintelui PDL Roman i s-ar fi propus un post în conducerea centrală a partidului, dar susține că se mai gândește. Deocamdată spune că face politică doar de nevoie.

Sursa: Monitorul

USL Neamț luptă pentru șefia Fondului de Mediu

Lupta pentru funcții în viitorul Guvern Ponta II este mai mult decât acerbă și se dă pe mai multe fronturi. În primul rând, USL trebuie să cadă de acord cu privire la modalitatea de împărțire a ministerelor, implicit a funcțiilor de secretari de stat, iar după cum s-a văzut lucrurile nu sunt deloc simple. După rezolvarea acestei chestiuni, partidele, parte componentă din USL, vor fi nevoite să-și împartă funcțiile în cadrul formațiunii politice. În stabilirea algoritmului, primul lucru care va fi luat în calcul va fi rezultatul obținut de organizațiile județene la alegerile parlamentare. Neamțul nu a ieșit deloc rău, însă candidații USL nu au reușit să închidă toate colegiile, așa cum s-a întâmplat în 25 de județe. În aceste condiții, USL Neamț nu prea poate emite pretenții la obținerea unor funcții importante în viitorul guvern, lucru confirmat și de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

Sursa: Monitorul

Cotroceni, ultima redută. Cine va fi carnea de tun?

Deși se pare că marea luptă politică s-a încheiat odată cu înfrângerea zdrobitoare de la alegerile parlamentare, marea luptă de abia începe, iar această mare luptă se va da pentru poziția de președinte al României. În acest sens cu certitudine vă putem spune din surse sigure că se gândește în aceste momente o asociere a PDL cu PSD în ceea ce privește CL și CJ, iar dacă această asociere nu va fi posibilă oficial, ea se va face cu ajutorul oamenilor loiali PDL, dar care au carnet de membru PSD sau PNL.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Modificarea Legii electorale, prioritatea Guvernului Ponta

Actualul sistem electoral uninominal majoritar parţial într-un singur tur de scrutin este considerat mai ales de reprezentanţii USL unul incorect, pentru că a permis ca, prin redistribuire, să primească locuri în Parlament şi candidaţii clasaţi pe locul doi, dar cu un procent bun. Reprezentanţii USL Neamţ spun că legea va fi modificată chiar în prima legislatură pentru că este considerată o prioritate de premierul Ponta şi de co-preşedintele USL, Crin Antonescu.

Sursa: Ceahlăul

USL Neamţ negociază de pe locul 26

Deşi oficial încă nu se pot nominaliza nemţenii ce au şanse la posturile de secretari de stat, neoficial sunt vehiculate tot felul de nume. Dan Vasile Constantin, Vasile Pruteanu, Dan Manoliu şi Andrei Ignat sunt doar câteva dintre speculaţii, chiar dacă nu par făcute cărţile.

Sursa: Ceahlăul

  • Administrativ

Despăgubiri pentru oasele rupte pe gheață

O Ordonanță de Guvern, dar și Regulamentul de gospodărire a orașului prevăd ca cei din vina cărora s-a produs o fractură pe un trotuar nedeszăpezit să achite daune materiale celui suferind. Procedura n-a fost însă aplicată niciodată fie din neștiință, fie din lehamitea celui vinovat de a se târâi prin instanțe.

Sursa: Monitorul

Prefectul avea „succes la fete“

Prefectul Mitea s-a reîntâlnit, ieri, cu un cubanez, fost coleg de facultate, pe care nu l-a mai văzut de 35 de ani. Preț de câteva ore, printre telefoane de la minister și pe diverse teme din județ, prefectul a deșirat amintiri cu Raul Hernandes. De Sărbători, cubanezul va colinda alături de prefect pe la colegii de facultate. Chiar dacă anii au trecut, spiritul tânăr din studenție încă mai sălășluiește în sufletele celor doi protagoniști. La revedere li s-a alăturat un alt coleg, inginerul Traian Vararu, directorul Direcției Agricole.

Sursa: Monitorul

Înghețată bocnă în zăpada de pe uliță

O femeie din Bozieni a decedat luni, însă din cauză că drumurile au fost înzăpezite polițiștii au ajuns abia ieri dimineață la fața locului. Oamenii legii au fost sprijiniți de lucrătorii ISU și autospecialele de la Salvamont Harghita.

Sursa: Monitorul

Eforturi pentru evitarea ghilotinei tăierilor de paturi

Directorii Spitalului Județean au făcut adrese către autorități prin care arată că nu pot fi tăiate paturi de aici. Vestea proastă este că numărul paturilor va fi diminuat chiar din ianuarie, și nu din martie cum se credea.

Sursa: Monitorul

Ministerului i s-a reamintit de Pediatria Neamț

La începutul acestui an Spitalul a cerut Ministerului o finanțare de 5 milioane de euro pentru modernizarea Pediatriei. De atunci nu s-a întâmplat nimic, motiv pentru care directorul Lazăr a decis să înceapă presiunile.

Sursa: Monitorul

Mai puține cereri pentru ajutoare de căldură, la Tîrgu Neamț

Numărul tîrgnemțenilor care vor beneficia iarna aceasta de ajutoare de căldură de la stat s-a redus comparativ cu anul trecut, deși nici criteriile de acordare, nici cele referitoare la venituri nu s-au modificat. În 2011 s-au înregistrat 1.050 de cereri, pentru ca în prezent să fie aprobate 900 solicitări. Majoritatea cetățenilor au depus cereri lunile trecute, în intervalul 15 octombrie – 20 noiembrie, iar din numărul total de beneficiari, 471 de persoane dispun de sisteme de încălzire pe gaz, iar 429 își asigură temperatura corespunzătoare în locuințe prin intermediul lemnelor de foc.

Sursa: Monitorul

Primii colindători la Consiliul Județean

Președintele Culiță Tărâță a declarat că îi așteaptă pe toți cei care vor să vină să colinde sau să ure. La Bicaz are loc un festival de datini.

Sursa: Monitorul

Șefa Casei este singură la concurs

Medicul Magda Spânoiu, actualul director interimar al CAS Neamț, este singurul candidat care și-a depus dosarul de înscriere la concursul organizat pentru ocuparea postului de președinte director general al CJAS.

Sursa: Monitorul

Pompieri, salvamontiști și medici pentru salvarea unei tinere de 17 ani

Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unei tinere de 17 ani ce trebuia să ajungă urgent la spital pentru a-i fi administrat un tratament. După mai multe zeci de minute petrecute în nămeți cât casa, salvatorii au ajuns la destinație.

Sursa: Realitatea

Poliția locală face cumăpărături pentru bătrâni și bolnavi

La Piatra-Neamț a fost deschisă o linie verde pentru cetățenii care nu-și pot face cumpărăturile din motive de boală, incapacitate fizică de deplasare sau bătrânețe. În sprijinul acestora vor sări angajații Poliției Locale care au pus la dispoziție numărul de telefon al dispeceratului instituției 0233/231300.

Sursa: Realitatea

Piatra Neamț în epoca de gheață

„Să le dea Dumnezeu să se chinuie și ei așa cum ne obligă pe noi să ne chinuim prin așa nămeți. Am mai prins ierni cu zăpadă multă, dar așa o indiferență nu am mai văzut. Poți să îți rupi piciorul pe ghețușul de pe trotuar, că nu mai interesează pe nimeni de noi. Nu mai urmează alegeri, nu se mai ocupă nimeni de oraș.”, sunt vorbele spuse cu năduf de un pensionar ce privea neputiincios mormanele de zăpadă adunate în stația de la Școala 4.

Sursa: Realitatea

Ajutoare de încălzire pentru beneficiarii de ajutor social

Începând de marți, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman distribuie ajutorul de încălzire pentru beneficiarii de ajutor social. Romașcanii care fac parte din această categorie primesc sprijinul financiar aferent primelor două luni de iarnă, fondurile necesare fiind susținute din bugetul local. Beneficiarii de ajutor social nu sunt singurii care primesc sprijin în pragul sărbătorilor de iarnă: până la sfârșitul acestei săptămâni, tot prin intermediul Direcției de Asistență Socială, continuă distribuirea alimentelor din fonduri europene, dar și a tichetelor sociale.

Sursa: Ziarul de Roman

Primăria Roman intră în concediu de sărbători

„De vineri, 21 decembrie – după-amiază și până pe 26 decembrie nu se va lucra. Pe 27 și 28 decembrie, funcționarii revin la la treabă, iar de pe 28 după-amiază este iar liber. Pe lângă zilele libere conform legii, am hotărât ca pe 4 și 5 ianuarie să nu vină nimeni la serviciu. Am luat această decizie pentru că foarte mulți oameni au lucrat pe 1 decembrie, vor lucra pe 20 decembrie, când va fi Carnavalul de Crăciun, pe 24 când va fi Caravana lui Moș Crăciun sau de Revelion. Începem, astfel, activitatea în Primărie pe 7 ianuarie, de Sfântul Ioan. Am o echipă care s-a implicat și sigur merită aceste zile libere”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Sursa: Ceahlăul

Fostul viceprimar s-a angajat la Primăria Roman

Avocatul romașcan George Lazăr s-a întors la muncă, în Primăria Roman, de data aceasta ca funcționar public. Viceprimar pentru aproape șase luni, până la încheierea mandatului 2008-2012, George Lazăr a dat concurs, la începutul lunii decembrie, pentru ocuparea unei funcții la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei.

Sursa: Ceahlăul

Amenzi de 5.000 de lei pentru producătorii de anvelope

La toate cele 13 magazine verificate, luna trecută, de inspectorii pentru protecţia consumatorilor din Neamţ, au fost găsite destule nereguli privind comercializarea anvelopelor, care însă nu au legătură cu ultimele reglementări privind etichetarea pneurilor. Ca urmare a acestor constatări, inspectorii pentru protecţia consumatorului au aplicat 13 avertismente şi două amenzi în valoare de 5.000 lei.

Sursa: Ceahlăul

Primăria cere sprijinul cetăţenilor la deszăpezire

Patru echipe ale Primăriei Piatra Neamţ, dar şi echipaje ale Poliţiei Locale au luat de ieri dimineaţă, la talpă, tot oraşul pentru a le reaminti atât agenţilor economici, cât şi persoanelor care locuiesc la casă şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă. Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra Neamţ nr. 7 din 2000, valoarea amenzilor pentru neîndeplinirea acestei obligaţii este cuprinsă între 300 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 1500 de lei pentru firme şi asociaţii de proprietari.

Sursa: Ceahlăul

  • Social

Să-i ajutăm pe cei mici!

6 micuți internați într-un salon al secției de pediatrie vor fi singuri și în noaptea de Crăciun. Un comitet inimos a lansat un apel către toți cei care sunt părinți sau iubesc cu adevărat copiii, iar redacția Monitorul se raliază inițiativei.

Sursa: Monitorul

Ziua de Ignat – spaima porcilor

O tradiție care se pierde în negura timpului îi face pe gospodarii din zona Romanului, și nu numai, ca pe data de 20 decembrie, în „ziua de Ignat“, să purceadă la tăiatul porcului, animal care, astfel, sfârșește prin a deveni cârnați, slană, caltaboși sau apetisanta „tobă“, pentru a umple masa cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Această sărbătoare, marcată în calendarul creștin-ortodox ca fiind drept Înainteprăznuirea Nașterii Domnului, îl are în centru pe Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, de unde și numele devenit atât de popular.

Sursa: Monitorul

Rănit după ce i-a explodat centrala

Un bărbat de 42 de ani a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului după ce i-a explodat cazanul centralei termice în față. Este vorba despre un accident de muncă.

Sursa: Monitorul

Seară literar artistică, 20 decembrie 2012

Biblioteca județeană G.T. Kirileanu vă invită joi, 20 decembrie 2012, ora 17 la o seară literar artistică cu evocări literare, muzică, lansare de carte și expoziție de icoane.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Vânzătorii de cauciucuri, prinși cu pneuri fără etichete

Comercianții de anvelope nu au reușit să se pună la punct cu noile prevederi europene care prevăd aplicarea de etichete pe pneuri pentru ca șoferii să poată distinge care dintre acestea sunt sigure, dar și eficiente în privința consumului de carburanți.

Sursa: Realitatea

Ziarul de Roman, mai tare ca Google

O bătrânică a cerut ajutorul redacției pentru a afla numele renilor lui Moș Crăciun. Ea voia să-și ajute o nepoțică să facă o compunere pentru școală.

Sursa: Ziarul de Roman

Dascălii din comuna Boghicea fac naveta cu sania

Cadrele didactice din comuna Boghicea schimbă două mijloace de transport pentru a ajunge la școală: microbuzul și sania. Deși pe drumurile județene se poate circula, autobuzele și microbuzele care transportă navetiștii nu au primit, pe toate traseele, undă verde. Ca urmare, unii dascăli au fost nevoiți să ajungă la serviciu cu mașinile personale.

Sursa: Ziarul de Roman

Colindători la ușa apartamentelor sociale

Cristian, Ștefănel, George, Alexandru și Iulian, cinci băieți de la 5 la 12 ani, care locuiesc într-unul din apartamentele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț, au primit, marți, colindători: elevi ai Colegiului Tehnic “Petru Poni” din Roman, care i-au colindat și le-au adus cadouri. Cei mici au fost încântați de darurile primite, au desfăcut jucăriile, au probat căciulițele și mănușile și au intrat foarte repede în dialog cu liceenii, întrecându-se în a spune poezii.

Sursa: Ziarul de Roman

Locatarii blocurilor ANL vor sta cu apa-n casă la iarnă

O mai veche problemă a acoperișurilor blocurilor ANL va fi rezolvată de municipalitatea romașcană în anul 2013, după încă o iarnă în care locatarii se vor “înarma” cu lighene pentru a colecta apa care se scurge prin tavanul locuințelor.

Sursa: Ziarul de Roman

Inspectorii școlari au fost colindați de elevi

Colindătorii au bătut, marți, și la poarta Inspectoratului Școlar Județean Neamț, respectând tradiția. Primii care au venit să le ureze inspectorilor școlari “La mulți ani” și să colinde vestind apropierea Crăciunului au fost copii de la Grupul Școlar din Borca. Pe lângă colinde, aceștia au prezentat și un program de obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou originare din zona lor. Colindătorii au fost răsplătiți cu dulciuri.

Sursa: Ziarul de Roman

Profesorii din umbră

În zona Romanului există 18 profesori și învățători de sprijin care ajută copiii cu dificultăți de învățare. Pe lista de așteptare sunt încă mai bine de 60 de copii care ar avea nevoie de sprijin pentru a face față programelor școlare.

Sursa: Ziarul de Roman

Trei drumuri judeţene blocate

Ieri dimineaţă, din cele şapte şcoli închise luni, singura la care profesorii nu au reuşit să ajungă a rămas Şcoala Stăniţa. Pe drumul judeţean Hociungi – Siliştea era restricţionată circulaţia pe un singur sens, drumarii nereuşind să elibereze şi al doilea fir. După-amiază ninsoarea abundentă şi viscolul au blocat trei drumuri judeţene: Hoiseşti – Făurei, Bodeşti – Cârligi şi Hociungi – Siliştea-Români.

Sursa: Ceahlăul

Contrabandiştii din Săbăoani, sub sechestru

Gabriel Vernica, fostul şef de post de la Săbăoani, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la contrabandă cu ţigări şi alcool şi la evaziune fiscală. Tribunalul Neamţ l-a condamnat, ieri, la o pedeapsă de opt luni închisoare, cu suspendare pe o perioadă de doi ani şi opt luni.

Sursa: Ceahlăul

Cătina, alimentul şi medicamentul vieţii

Convorbire cu Lucian Dârloman, patronul SC “Catinofort” SRL Dobreni. „La nivel mondial, cătina este considerată o plantă strategică. Noi, românii, suntem mai puţin “educaţi” în privinţa alimentaţiei. Cătina, aceasta plantă miraculoasă, conţine 112 elemente esenţiale vieţii. Derivatele obţinute din cătină sunt foarte bune în alimentaţia oamenilor, mai cu seamă a copiilor şi a bătrânilor. Dar şi a animalelor. Cătina este cel mai bun imunoregulator natural.”

Sursa: Ceahlăul

Jucării “made in China” interzise pentru Moş Crăciun

Sub lupa inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor au ieşit la iveală nereguli cu duiumul la toate cele 15 magazine chinezeşti verificate luna trecută. Verificările au vizat loturile de jucării. Urmare a celor constatate, inspectorii pentru protecţia consumatorilor din Neamţ au dat 19 avertismente şi 6 amenzi în valoare totală de 18.000 lei. De asemenea, au dispus oprirea temporară de la comercializare a 361 jucării, valoarea acestora fiind de 9.712 lei.

Sursa: Ceahlăul

Din inimă de copil

O activitate de suflet, menită să aducă un zâmbet pe buze copiilor cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Alexandru Roşca” din Piatra-Neamţ a avut loc la începutul acestei săptămâni. Elevii claselor de percuţie şi clarinet de la Liceul de Arte „Victor Brauner” însoţiţi de profesorii Liviu Bitere şi Mihăiţă Albu au dăruit copiilor de la „Roşca” jucării şi dulciuri pentru ca spiritul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou să ajungă şi la ei.

Sursa: Ceahlăul

“Magia Craciunului” la Galleria Piatra Neamt!

Joi, 20 decembrie 2012, de la ora 18, la Galleria Piatra Neamţ va avea loc un concert de colinde şi cântece de iarnă. Manifestarea va fi plină de surprize, organizatorii pregătind pentru spectatori cadouri , dulciuri şi multă, multă distracţie. Intrarea este liberă.

Sursa: Ceahlăul

Pregătiri de petrecere

Carnavalul de Crăciun, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul de Datini și Obiceiuri sau Revelionul sunt doar câteva din petrecerile lunii decembrie dedicate romașcanilor. Prima sărbătoare este cea de Carnaval, programată pe 20 decembrie. Ca în fiecare an, elevii unităților de învățământ din Roman sunt invitați să participe la o paradă a costumelor.

Sursa: Ceahlăul

Fuego, concert de colinde

Joi, 20 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură a sindicatelor Piatra Neamţ are loc, în premieră, un concert extraordinar de colinde “Emoţii de decembrie”, cu îndrăgitul cântăreţ Paul Surugiu (Fuego).

Sursa: Ceahlăul

Știri tv

  • Administrativ

Restricții la artificii și petarde

Doar 10 unități din judetul Neamț vor putea comercializa în acest an petarde și artificii pentru sărbători, dar și acestea cu anumite restricții. Conform legii, doritorii pot cumpăra doar obiecte pirotehnice din clasa 1 cum ar fi steluțe sau jerbe cu scântei. Acestea sunt însă strict interzise minorilor sub 16 ani. La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii nemțeni au întocmit primele dosare penale pentru deținere ilegală de materiale pirotehnice.

Sursa: 1 TV

Căldură pentru toți

De sărbători toţi pietrenii racordaţi la sistemul centralizat vor avea calorifere fierbinţi și apa caldă. Deşi în prezent societatea Locato este în procedura de insolvență, în perioada Crăciunului reprezentanţii furnizorului de agent termic au decis să fie ceva mai generoşi şi să facă o favoare datornicilor.

Sursa: EST TV

Mai puține paturi

Spitalele din judeţul Neamţ traversează o perioadă neagră. Cel puţin asta reiese din veştile care vin de la ministerul sănătăţii. Toate unităţile spitaliceşti din judeţ vor avea mai puţini bani de cheltuit anul viitor. Şi mai mult decât atât, spitalul din Bicaz are şanse mici să fie redeschis.

Sursa: EST TV

  • Social

S-a deschis târgul de bunătăți

Ieri în piața centrală s-a deschis o nouă ediție a târgului producătorilor agricoli. Manifestarea devenită tradiție la Piatra-Neamț a fost organizată cu o săptămână înaintea Crăciunului astfel încât pietrenii să aibă timp să facă cumpărăturile pentru masa de sărbători. Târgul producătorilor agricoli este organizat de Camera de comerț și industrie a judetului Neamț, primăria Piatra Neamț, consiliul local și compania municipală de investiții Urban.

Sursa: 1 TV

Puțini cumpărători

Deși în piețe brazii au aparut încă de săptămâna trecută, pietrenii nu se înghesuie să-și cumpere pomul de Crăciun. În prezent prețurile variază între 50 și 500 de lei, însă vânzătorii nu exclud varianta de a mai lăsa la preț în ajun de Crăciun.

Sursa: 1 TV

Atenție la jucării !

Atenție la cadourile pe care le cumpărați de Crăciun copiilor! Sute de jucării au fost scoase de la vânzare pentru că ar fi putut pune în pericol siguranța celor mici. Acestea le-ar fi adus agenților economici un câștig de aproximativ 10.000 de lei. Comisarii de la protecția consumatorilor au verificat jucării în valoare totală de 23.500 de lei de la 17 agenți economici. La 15 dintre aceștia au fost constatate nereguli, 365 de jucării periculoase fiind retrase de la comercializare.

Sursa: 1 TV

A venit Moș Crăciun

Moș Crăciun a sosit mai devreme la Piatra-Neamț. Acesta a poposit la centrul de servicii specializate pentru copii din cartierul Dărmănești, unde a împărțit daruri copiilor care-și petrec timpul liber aici. Înainte de sosirea moșului, cei mici i-au colindat pe părinți și pe cei care lucrează în centru.

Sursa: 1 TV

Tradiția bradului de Crăciun

Fie că este artificial, natural sau la ghiveci, bradul de Crăciun nu lipsește din nici o casă de creștin. Tradiția împodobirii bradului are doar câteva secole, iar semnificațiile acestei tradiții sunt diverse atât la români cât și la alte popoare creștine. Bradul era împodobit în vechime cu fructe, flori, nuci poleite și lumânărele. Până nu demult, bradul se împodobea doar în seara de ajun și se ținea până la Bobotează. În cele mai multe din casele românilor exista obiceiul ca bradul să fie ars în foc înainte de Bobotează, pentru ca locuința să fie primenită pentru sărbătoarea Botezului Domnului.

Sursa: 1 TV

Din suflet de Crăciun

Holul principal al Bibliotecii Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă, în preajma sărbătorilor, noi bucurii de suflet iubitorilor de frumos din Piatra-Neamţ. O expoziţie de icoane lucrate pe pânză şi sticlă de către copiii din clasele 1-8 de la şcolile din Dumbrava Roșie şi Săvineşti. Cele aproximativ 100 de icoane expuse sunt pictate manual pe sticlă, pânză şi lemn, fiind realizate de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. Expoziţia “Din suflet de Crăciun”, rodul muncii micilor artişti, poate fi vizitată până la sfârșitul Sărbătorilor de iarnă.

Sursa: EST TV

Bloguri Și Alte Publicații

Primarul Leoreanu, neinteresat să conducă PDL-ul

Scorul foarte bun obținut de ARD în județul Neamț, un record pe țară, l-a propus pe edilul Romanului pentru o funcție de conducere la nivelul PDL. Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că se simte onorat pentru această invitație, însă înclină pentru a o refuza, pentru că i-ar lua din timpul dedicat administrării municipiului și cel de a fi alături de familie.

Sursa: News Roman

Ultima strigare pentru ridicarea alimentelor de la UE

Circa 700 de romașcani din cei peste 5.200 de benficiari ai programului de ajutorare oferit de Uniunea Europeană nu și-au ridicat produsele de la depozitul amenajat la Clubul Petrotub. În această săptămână, Primăria Roman îi va informa în scris pe cei care nu și-au luat, încă, alimentele. „A decurs foarte bine distribuirea alimentelor, a celor zece produse pentru persoanele care fac obiectul acestui ajutor. Mai sunt 700 de persoane care nu au ridicat produsele din diverse motive, fie că nu au venit, fie că nu au fost în localitate”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Sursa: News Roman

Gafă marca Ioan Chelaru: Noi o să furăm mai puțin

Politicienii fac lucruri trăznite, dar uneori mai le și spun. Este cunoscutul faptul că mulți politicieni au spus clar și răspicat că se fură, că unii fură, dar senatorul PSD Ioan Chelaru a venit și cu o completare, la fel de sinceră – “deloc nu se poate”. Declarația a fost făcută în campania electorală de la parlamentare, la o întâlnire cu simpatizanții USL, la un restaurant din Roman.

Sursa: News Roman

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate