Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice

0

Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice se va face în 3 etape, începând cu data de 4 aprilie 2011.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat Ordinul pentru aprobarea condiţiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar din cadrul unităţilor sanitare care se reorganizează ca şi cămine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unităţi sanitare.

Conform actului normativ, redistribuirea se va realiza pe baza opţiunii personale.

În situaţia în care, pentru un post vacant, există mai multe opţiuni, departajarea se va face în funcţie, şi pe baza unui punctaj, pe care angajatul îl primeşte în funcţie de vechimea şi cariera profesională pe care a desfăşurat-o până în prezent.

În prima etapă, până în data de 28 martie 2011, personalul din unităţile reprofilate va depune la managerul unităţii opţiunea pentru postul dorit. Managerul unităţii va avea obligaţia ca în termen de 2 zile, până la 30 martie 2011, să prezinte direcţiei de sănătate publică judeţeană tabelul nominal cu opţiunile şi punctajele fiecărui angajat.

Până la data de 23 martie 2011, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a afişa la sediul propriu posturile vacante, la nivel naţional, pe categorii de personal şi pe specialităţi, pe judeţe şi unităţi sanitare.

În zilele de 04 şi 05 aprilie 2011, dsp-urile vor realiza redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ.

În 14 şi 15 aprilie 2011, se va face redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe.

Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional.

Reamintim că, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, listele cu posturile vacante, la nivel naţional, pe judeţe şi unităţi sanitare se află afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro, acolo unde va fi postat şi Ordinul aprobat de ministrul Sănătăţii.

Un număr de 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoanele vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

La propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat în data de 9 martie 2011, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.

Programul ”Dezvoltarea reţelei de cămine pentru  persoanele vârstnice” se adresează, în primul rând, autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale care pot decide până la data de 31 martie 2011, dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011, adoptată de Guvern.

Sursa

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate