Prefectul Vlad Angheluță și ultimul scandal marca Prospecțiuni S.A.

6

În seara zilei de 26.08.2014 sătenii din Davideni comuna Țibucani au surprins pe cei de la Prospecțiuni S.A. intrând ilegal pe proprietățile lor. Imediat sătenii s-au mobilizat și au blocat activitatea prospectatorilor nocturni.
La fața locului s-a deplasat poliția, jandarmii și mascații, deoarece cei de la Prospecțiuni în loc să-și ia catrafusele și să plece de pe terenurile pe care intrase ilegal, au rămas la fața locului să se contrazică cu mulțimea, decizie cel puțin stupidă atunci când omul te prinde pe pământul lui.

De această dată cei de la Prospecțiuni și-au înghițit minciunile cu aprobările pe care le-ar avea de la primării deoarece la fața locului au venit câțiva dintre consilierii locali și secretara comunei Țibucani care le-a zis de față cu forțele de ordine că nu au absolut nici un act valabil.
Cu un tupeu de neimaginat cei de la Prospecțiuni de abia au plecat după câteva ore neințelegând de ce oamenii sunt supărați că li se încalcă proprietățile noaptea.
În urma incidentului, azi, prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, care a atras atenția celoract-primarie de la Prospecțiuni de nenumărate ori în legătură cu tulburarea proprietăților, a tranșat problema în cel mai corect mod atestând faptul că oamenii ieșiți în stradă la Țibucani aveau dreptate și cei de la Prospecțiuni S.A. nu aveau permisiunea să își desfășoare activitățile pe terenul proprietate a comunei. Actul prezentat de cei de la Prospecțiuni nu era valabil -( foto dreapta ).
În legătură cu ultimele evenimente în care sunt protagoniști cei de la Prospecțiuni, domnul prefect Vlad Angheluță a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu :
Domnule prefect. În legătură cu ultimele incidente care au avut loc în comuna Țibucani, ce ne puteți spune?
Vă pot spune că am avut o întâlnire la sediul Instituției Prefectului împreună cu comandantul IPJ Neamț, cu domnul comisar șef Tablan și cu domnul colonel Gherman de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Din păcate, cei de la Prospecțiuni nu reușesc să înțeleagă că trebuie să intre în legalitate atunci când își fac activitatea de prospectare. Eu am atras atenția tuturor persoanelor care conduc sau coordonează echipele de lucru în județul Neamț, în primul rând a ceea ce înseamnă acordul proprietarilor și asta înseamnă două cazuri distincte.
În cazul accesului pe suprafețele din domeniul public sau privat al localității le sunt necesare acordul consiliului local consemnat printr-o hotărâre adoptată de autoritatea deliberativă locală în calitatea acesteia de singur administrator al bunurilor din domeniul public sau privat al localității
Dacă ne referim la accesul pe suprafețe din proprietatea persoanelor fizice sau juridice, acei oameni care coordonează echipele cu prospecțiuni trebuie neapărat să aibă acordul persoanei fizice sau juridice respective, sau a proprietarului persoană fizică.
Am mai făcut o precizare foarte importantă și anume că primarii, viceprimarii, administratorul public sau consilierul personal al primarului precum și alți concesionari sau arendași, nu sunt proprietari ai terenurilor, ca atare, orice înțelegere/acord încheiată cu cei în cauză nu are nici o valabilitate, este lovită de nulitate.
O singură întrebare mai am. Nu știu dacă este normal ca aceste activități de prospectare să se facă după lăsarea întunericului.
Eu știu foarte sigur că din datele pe care le dețin de la Inspectoratul Județean de Poliție Neamț că nu au voie, atâta timp cât dețin explozibil, să presteze aceste acțiuni de prospectare pe timpul nopții, în rest, depinde doar de planul lor de lucru, dar clar este că dacă vor încălca o proprietate privată pe timpul nopții este un factor agravant al tulburării în posesie.
Aseară toti sătenii, în jur de 10-20 de persoane, au declarat că după ora 20 și-au început lucrările de prospectare.
Aici sunt informații contradictorii de la fața locului. Eu doar atât am ținut neapărat să menționez. Atât timp cât se face acea tulburare în posesie pe timpul nopții, constituie un factor agravant în dosarul penal respectiv deschis.

Adresa trimisă azi de la Prefectură catre Prospecțiuni S.A.

pref1
prefect-2

Citește și
6 Comentarii
 1. vio spune

  Singurii care trebuie felicitati sunt moldovenii, taranii proprietari de pamant care nu se lasa calcati in picioare si cumparati cu o punga de galbeni. Bravo fratilor! Afara cu ei, mama lor de hoti!

 2. Tuburlui Mihai spune

  Vacs. Praf in ochii contribuabilului. Prefectul judetului Neamt se face ca ploua, uitand ca toate aceste abuzuri ale angajatilor SC Prospectiuni miros de la o posta a penal, iar sefii militiei si jandarmeriei in loc sa-i arunce dupa gratii le ofera protectie. Apropo: ce cauta militienii si jandarmii pe terenurile private ale localnicilor?
  Ia duceti-va cu totii la racoare!

 3. justitiarul spune

  Asta-i dovada de profesionalism?!?
  De luni de zile suntem terorizati pe proprietatile noastre de catre cei de la Prospectiuni, noua ne fac dosare penale ca ne aparam pamanturile… si lor le trimit o simpla sesizare?!?
  O sa mai platim taxe si impozite la pastele cailor tovarasilor, sa vedem de unde o sa va mai incasati salariile!!!!!!!!!!

 4. taranu spune

  ce se întâmplă cu un avion de armată care violează spațiul aerian a unei țări?
  sau dacă te prinde cu mașina la furat ,ori făcând contrabandă ?

 5. Un taran spune

  In sfarsit dreptate !!!!! Felicitari domnului prefect Angheluta pentru profesionalismul de care a dat dovada .

 6. feraru marcel spune

  daca n-am fi in 2014 as zice ca urmarim un film din perioada mutului in alb si negru unde ii vedem pe vardisti ca fug sa-i prinda pe „hoti” dupa care rolurile se inverseaza. In timpul asta in sala numita Romania, pianistul Ponta, virtuozul guvernarii, chinuie un pian adus de baietii de la piar, care suna din ce in ce mai fals si mai strident. Prefectul isi joaca perfect rolul de reprezentant al stapanului mincinos in teritoriu. Ne mai scriem oleaca, ne incordam ca arcul de la ceasul lui bunicu’ dupa care, raportam la palatul Victoria ca „prostimea” a fost inca o data linistita. ‘tui mama ei de mamaliga ! Daca totul merge bine, la anul, vardistii mai primesc cate-o „cocoratie” iar prefectul e sigur ca mai sta un an linistit, incasandu-si remuneratia, dupa buget…n-asa ? Rosii, Portocalii, Galbeni, toti is vopsiti in culorile steagului American, pe care-l respecta mai abitir decat pe arhaicul Tricolor. In timpul asta devenim EXPORTATORI de gaze naturale, mai intai in Moldova si se pare ca urmeaza Ucraina. C-asa zice Uniunea si cu unitele state. Halal de noi, suntem filotimi. Sa vada Putin ca ai mai tari in regiune suntem noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate