PROGRAMUL ZILEI DE VINERI (9 DECEMBRIE) LA TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ

0

Mâine, vineri, 9 decembrie, în fapt de seară, pe scena de la Curtea Domnească vor poposi două grupuri etnofolclorice de români adevăraţi. este vorba de membrii Ansamblului nemţean „Izvoarele Borcutului”, din Borca (ora 18:00), şi de Ansamblul „Ştefan Vodă” din Căpriana, Republica Moldova (ora 19:00).

„Izvoarele Borcutului”

Formaţia coordonată de directorul Căminului Cultural din comună, Petrică Iliescu, este cunoscută nemţenilor mai ales datorită programului artistic dedicat sărbătorilor de iarnă. Ansamblul numără în palmares participări importante la Festivalul Naţional al datinilor şi obiceiurilor de iarnă organizat de Complexul Naţional Muzeal „Astra” din Sibiu, la Festivalul interjudeţean de tradiţii şi obiceiuri “Leru-i ler…” de la Braşov sau la Festivalul Naţional de tradiţii şi obiceiuri de iarnă  “Steaua Sus Răsare” de la Piatra Neamţ.

Repertoriul grupului cuprinde şi momente etnofolclorice care portretizează viaţa oamenilor din comunitatea Văii muntelui şi din celelalte perioade ale anului. Dansul, cântul şi jocul popular moştenit din moşi strămoşi constituie baza activităţii artistice a ansamblului.

*

Ansamblul Etnofolcloric „Ştefan Vodă”, din Căpriana, Republica Moldova, este un grup de adevăraţi  haiduci, care, atunci când păşesc pe scenă, aduc cu ei un sentiment puternic de românism, iar patriotismul care-i caracterizează transpare atât din versurile cântate, cât şi din purtarea lor. A împlinit, în 2016, 30 de ani de activitate artistică

Starostele şi cobzarul grupului folcloric este Tudor Ungureanu. Demn urmaş al lui Ştefan cel Mare, el aduce cu sine pe scenă opt artişti: Ion Croitoru – contrabasist, Vasile Lupaşcu, Sergiu Diaconu – cobzari, Sergiu Tătaru – toboşar, Maria Stoianov – vioristă şi textieră, Valeriu Prisăcaru – buciumar, Georgică Danilescu – naist şi Grigore Sorici – solist.

craciun

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate