PROGRAMUL ARTISTIC AL PRIMULUI SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ DE LA TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ

0

După spectacolul de deschidere al Târgului de Crăciun la Neamţ, care a avut loc vineri seara, programul artistic pregătit de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – organizatorul evenimentului – va continua şi în următoarele seri.

Astfel, sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 18:00, scena de pe platoul Curţii Domneşti va găzdui o nouă serie de artiştii. În ordinea cronologică, în faţa publicului nemeţean vor cânta copiii de la Clubul „Artis”, Mark Stam şi Loredana.

Duminică, de la aceeaşi oră – 18:00 – programul va fi deschis de membrii trupei botoşenene A.T.N., urmaţi de trupele „Andante” şi „The Motans”.

În cele ce urmează, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ vă propune scurte biografii artistice ale celor care vor performa în primul finalde săptămână pe scena Târgului de Crăciun la Neamţ.

***

Sâmbătă, 14 decembrie

Clubul de copii „ARTIS”

Asociatia culturala Clubul de Copii “Artis”,  din Piatra Neamţ,  s-a înfiinţat în 2014, cu un proiect de educaţie nonformală, care se adresează în special copiilor preşcolari şi gimnaziali, dar şi tinerilor.

In cadrul clubului sunt organizate cursuri de canto,  actorie, balet, dans, limbi străine.Clasele de excelenţă participă la concursuri naţionale şi internaţionale. Membrii clubului “Artis” au câştigat o serie  premii la aceste competiţii.

Tot în cadrul clubului, sunt desfăşurate şi actiuni de voluntariat, campaniile lor fiind cunoscute în întreaga ţară,  “Ajută un copil să zâmbească” şi “Lumin din Lumină” fiind cele mai recente exemple.

MARK STAM

Mark Stam este originar din Republica Moldova. Marius Stamatin (aka. Mark Stam) spune că își dorea să devină artist încă din copilărie. Se consideră un autodidact. Astfel, el a învățat canto și chitară singur, urmărind clipuri de pe YouTube.

În 2013 a participat la show-ul „Moldova are Talent”. Luna martie 2017 a marcat lansarea primului single, „A murit iubirea”, urmat de piesa în limba engleză „Days are coming”, în luna iulie a aceluiași an. Cele trei piese lansate până acum se încadrează în stilul pop, însă cântărețul declară că el se regăsește și în R&B, Soul și Folk.

Artistul considera cel mai recent single al sau, „Doar Noi”, ca fiind o formă de terapie personală. Artistul, originar din Republica Moldova, spune că a lucrat la această melodie mult timp, producand-o integral si compunand linia melodica. Piesa este inspirată din viața lui și speră că va fi alinare pentru cei care o vor asculta, la fel de mult pe cât l-a ajutat pe el crearea acesteia. Single-ul a fost relansat în România alături de cunoscuta artistă Alina Eremia.

LOREDANA

Interpreta română a cărei paletă stilistic-muzicală este foarte diversă – pop, alternative rock, gypsy spirituals, electronika, muzică tradiţională românească, fiind doar o parte a stilurilor abordate – s-a născut pe 10 iunie 1970 în Oneşti (Bacău).

Se lansează în muzica uşoară românească la vârsta de 16 ani, în 1986, participând la celebrul în epocă Festival de la Mamaia. Atunci avea să câştige Trofeul festivalului, fiind cea mai tânără participantă şi cea mai tânără laureată de la Mamaia. Anterior, timp de trei ediţii (1984 – 1986) a triumfat şi în celălalt festival de anvergură al vremii – “Steaua fără nume”.

Primele sale hituri s-au numit “Mă întreb ce să fac” (1986),  “O inima de 16 ani” (1987) şi “Bună seara, iubite!” (1988), ultimul, cântat alături de actorul Ion Caramitru, aducându-i şi primul album (cu acelaşi titlu) înregistrat în 1988.

Ascensiunea sa fulminantă a continuat şi după 1990. Colaborarea cu poetul Lucian Avramescu şi compozitorul Adrian Enescu a fost fructuoasă, cariera Loredanei având o traiectorie mereu asendentă.

Din 1996 şi-a început colaborarea cu Pro TV-ul, moment care a constituit intrarea talentatei cântăreţe în lumea show-bizului în care are atât de mult succes.

Are peste o mie de concerte live, concertând peste tot în ţară, dar şi pe scene din: Germania, Israel, Coreea de Nord, Bulgaria, Polonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, Franţa, Turcia, Canada, S.U.A., Austria.

A fost solicitată să facă parte din distribuţia filmelor: „Căderea Constantinopolelui” (1994), „Paradisul în direct” (1995), „Asfalt tango”, „Vacuums” (2001), „Modigliani” (2003, cu Andy Garcia, regia – Mike Davis), “Supravieţuitorul” (2007, regia – Sergiu Nicolaescu). De asemenea, a evoluat şi în o serie de telenovele marca Media Pro.

Dintre cele mai recente succese ale Loredanei amintim două albume inspirate din folclorul românesc – „Agurida” şi „Zaraza”.

Loredana a fost invitata de onoare a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” în vara acestui an, concertul din 6 iulie 2018 fiind prima sa apariţie pe scena „Vacanţelor Muzicale”.

***

Duminică, 15 decembrie

TRUPA A.T.N.

Grupul a fost înființat în 1986 la Dorohoi, în județul Botoșani. Prima parte a istoriei sale, într-o cu totul altă formulă față de cea de azi, a durat până în 1990.

În anul 2017 grupul se reînființează. Abordează genul pop, romantic. Repertoriul este reprezentat de compoziții proprii.

Componența actuală îi cuprinde pe: Sorin Pavlidis (tobe), Cătălin Barna (chitară, voce), Mihai Panainte (bass, chitară, voce) și Gabriel Dupu (chitară, voce).

TRUPA „ANDANTE” 

Trupei „Andante  există pe piaţa muzicală românească din anul 2000. De atunci a evoluat, în recitaluri şi concerte, pe scene din întraga ţară.  Formaţia îi are solişti pe Ionuţ Gugiu şi pe Georgiana Blăgescu, vocile lor armonizându-se perfect.

Ionuţ Gugiu, originar din Târgu Neamţ, cântă din adolescenţă. Părinţii au visat pentru copilul lor o carieră în silvicultură, însă pasiunea pentru muzică l-a detertminat să aleagă calea scenei. Pasionat de sportul ecvestru, este membru al clubului de specialitate din Piatra-Neamţ.

A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţiunea Pedagogie muzicală. Repertoriul pe care-l abordează vine din zona muzicii pop şi este vast.

Georgiana Blăgescu este născută în Piatra-Neamț, are 23 ani şi în prezent este studentă. Cântă de la vârsta de şapte ani. După patru ani îşi începe cariera artistică, participând la multe concursuri, atât naţionale, cât şi internaţionale. A obţinut, la fiecare dintre ele, premii importante, care aşa, cum singură mărturiseşte, „mi-au făcut cinste atât mie, cât şi profesorilor pe care i-am reprezentat”. Implicată fiind în activitatea muzicală, a avut numeroase aparaţii TV, locale şi naţionale.

„Sunt fericită că am fost înzestrată cu acest talent şi îmi place să bucur oamenii cu pasiunea mea, muzica. În prezent sunt membră a formaţiei ”Andante”, alături de care cânt cu mult drag şi îmi doresc ca, pe viitor, această pasiune să mă motiveze să am şi mai multe rezultate de care să fiu mândră.”

„THE MOTANS”

Formaţia originară din Chişinău, Republica Moldova, este formată din solistul Denis Roabeș, Damian Rusu la chitară, Ali Said la tobe, Matei Căpitanu la bass.

The Motans combină mai multe stiluri muzicale, printre care cel mai cunoscut este stilul pop. Au scris hituri de top în România, precum: „Versus”, „August”, „Weekend”, „1000 RPM”.

Conform solistului Denis Roabeș, denumirea formației provine de la niște vise pe care le avea în copilărie, în care apăreau motani și pisici. Tot în copilărie obișnuia să adopte pisici.

În 2018, „The Motans” a lansat albumul „My Gorgeous Drama Queens”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate