Primarul Carabelea a avut o nouă viziune care miroase a 5G

6

Am avut o întâlnire operativă cu Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman. Am discutat despre proiectele de digitalizare, nevoia de suport pentru administrațiile locale în implementarea soluțiilor inteligente, despre efortul statului de a sincroniza aceste proiecte și soluții la nivel central. I-am vorbit domnului ministru despre viziunea mea ca în 10 ani Piatra-Neamț să fie orașul cu cea mai mare viteză la internet din Europa.” spune primarul Carabelea, încercând să dea impresia că știe ce vorbește.

În primul rând, nu poate face primarul nimic ca să mărească viteza internetului. Asta e treaba providerilor care sunt firme private.

În al doilea rând, orice pietrean poate avea de mâine ce viteză dorește sufletul lui dacă își permite, deoarece viteza garantată la internet nu depinde de ce viziuni are primarul, ci de câți bani dă beneficiarul.

Din ce spune primarul, noi deducem că ne pregătește sufletește pentru când va permite montarea noii tehnologii 5G prin Piatra-Neamt. Că la altceva nu prea vedem la ce ar putea să bată apropo-uri cu marea viteză la internet.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Atudosiei Maria spune

  Andrei Varga, studiază, informează-te și apoi vorbește despre tehnologia 5G.

 2. radu morosanu spune

  Adevarul e ca la cate se intampla in orasul asta,fix viteza internetului e problema. Nu avem parcari,orasul arata de zici ca e intr-o zona de razboi,apa si curentul se dau cu portia,strazile si trotuarele sunt pline de gropi si damburi ,gurile de canal stau mai mult neacoperite,balariile sunt cat casa…..Dupa 40 de ani nu tin minte sa mai fi vazut orasul asta asa murdar…..Cat despre 5G…..bag de seama ca se tem de el aia de au cip incorporat( ha ha ha….). nea primaru”,cand ai de gand sa te apuci sa gospodaresti orasul asta? Vrei sa te scoata oamenii cu furci si topoare din primarie?

 3. Costel spune

  In calitate de primar poate sa propuna eliminarea cablurilor de pe stalpi cum se face in B, prin fonduri europene sa se creeze o retea de fibra optica si da, sa se intereseze de montarea antenelor 5G(afecteaza doar persoanele care sunt de parere ca pamantul e plat si pasarile functioneaza pe baza bateriilor). Viteza internetului cred ca este cam ultima problema a orasului, nu o sa vina “Devii” sa lucreze din Piatra, se muta la case langa Piatra 😉.

 4. Bacosca Antoanela Iustina spune

  Carabelea, primar de carton, nu vrem 5 G in orasul nostru. Un grup de cetateni au semnat un memoriu impotriva 5 G, memoriu depus la Primarie, CJ, Prefectura si APM. Orasul P. Neamt nu este latrina PNL!

  1. Andrei Varga spune

   Grupul de cetățeni știe măcar bag ce semnifică 5 G?
   Deci nu va sperie nici 2 g, nici 3, nici 4 dar va crează emoții un banal protocol de radiocomunicații???
   Eu am 4 G + și nu e zi in care sa nu intru pe operatorul portocaliu pe site sperând că Iașiul nu rămâne singurul oraș moldovean cu 5 G .
   Apropo, ai ceva informații că la Iași e vreo problema, voi folosiți telefon mobil in grupul de cetățeni ?
   Nu e o ipocrizie ?

   1. Cip spune

    Lasă că routete 5G sunt de ani de zile și nu a pătit nimeni nimic, acuma deja este wifi6.
    Probabil grupul de cetățeni nu are telefon mobil și folosește sarma de cupru de la Romtelefon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate