Primăria Piatra-Neamț: Calendarul evenimentelor pentru anul 2019

0

Primăria Piatra-Neamț anunţă şi în acest an un amplu calendar de evenimente la care nemţenii, dar şi turiştii sunt invitaţi.

Municipiul Piatra-Neamț are un mare potential turistic și cultural, iar prin evenimentele organizate de municipalitate sau în parteneriat cu alte entități, multe dintre ele devenite tradiție, dorim să ne promovam orașul, să-i creștem atractivitatea, dar și să oferim pietrenilor posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber. ”, a transmis primarul Dragoș Chitic.

Festivalul Național de Muzică și Poezie Turn Folk

 • 21-22 martie 2019 – Cinema Dacia Piatra-Neamţ

TURN FOLK PIATRA-NEAMȚ este gândit ca un proiect inedit pentru acest gen muzical din România, pentru că va aduce pe aceeași scenă, diferite generații de muzicieni, respectiv echipe formate din artiști consacrați ai genului, în calitate de îndrumători și profesori și tineri artiști, câștigători ai altor festivaluri de muzică folk.

Cupa Davis: România-Zimbabwe

 • 5-6 aprilie 2019 – Sala Polivalentă Piatra-Neamţ 

România va întâlni Zimbabwe, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis by BNP Paribas, conform tragerii la sorți efectuată de ITF. Naționala masculină a României este cap de serie nr. 1 în această grupă.

Campionatele Naţionale de 10 Dansuri şi Tineret 21

 • 13-14 aprilie 2019 – Sala Polivalentă Piatra-Neamţ

Într-un regal al dansului şi al eleganţei, competiţia va reuni la Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ cele mai bune cluburi de dans sportiv din țară.

Festivalul Medieval al Curții Domnești

 • 20 aprilie 2019 – Curtea Domnească Piatra-Neamț

Festivalul celebrează împlinirea a 528 ani de la atestare documentară a Curții Domnești. 
Într-o lecție deschisă de istorie, personajele din vremurile apuse, readuc la viață evenimente din perioada lui Ștefan cel Mare. 
Vor fi organizate ateliere meșteșugărești, lupte demonstrative, prezentări de armament specific secolului XV, jonglerii cu steagul, teatru stradal, paradă și scenete care prezintă momentele glorioase ale Moldovei.

Festivalul Dacic Petrodava, ediția a IV-a

 • 11-12 mai 2019 – Curtea Domnească Piatra-Neamț

Municipiul Piatra-Neamt, unde se află cetatea dacică Petrodava, cetate ce aparţine civilizaţiei dacice începând cu secolul II î. H., găzduieşte Festivalul Dacic Petrodava, cel mai important eveniment de gen din zona Moldovei. 
Vizitatorii orașului Piatra-Neamț sunt invitați, timp de două zile, la o călătorie în antichitate, printre demonstrații de tehnică militară daco-romană, dansuri antice, paradă de noapte cu torțe, lupte de gladiatori, tabere și ateliere meșteșugărești.

Caravana Copilăriei

 • 1 iunie 2019 – Curtea Domnească Piatra-Neamț

Pentru o zi, Curtea Domnească va fi un tărâm de basm, unde copiii vor avea parte de surprize, spectacole, concursuri interactive și voie bună. Va fi o incursiune în lumea artistică prin teatru, dans şi poezie, alături de cele mai îndrăgite personaje din desenele animate.

Piatra Fest/Zilele Oraşului Piatra-Neamţ

 • 24-30 iunie 2019 – Curtea Domnească Piatra-Neamț

Festivalul care dă viață orașului în fiecare an, în luna iunie, este cel mai așteptat eveniment pentru locuitori și turiști deopotrivă. 
Pentru ediția 2019 a Zilelor Orașului vor fi organizate spectacole de stradă, evenimente culturale, sportive cât şi concerte a celor mai apreciate formații de muzică din România.

Piatra Food & Fest

 • Iunie 2019 – Parcul Tineretului 

Cea de a II-a ediție a Piatra Food & Fest va avea loc în Parcul Tineretului, unde publicul se va bucura de un eveniment cu specific gastronomic românesc, internaţional și de mixurile celor mai cunoscuţi DJ din Piatra-Neamț.

Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamţ

 • Iulie, Curtea Domnească

Cu un concept unic, bine cunoscut și apreciat de public, festivalul propune si anul acesta, timp de șapte seri, o selecție de artiști, formații și invitați speciali.

Festivalul „Tare ca Piatra”

 • Iulie, Masivul Cozla, Ştrandul Tineretului Piatra-Neamţ

Festivalul reprezintă o competiţie outdoor de sport extreme, cu probe de downhill, cross-country, XC, streetball, care se va desfășura în mare parte pe Masivul Cozla și Ştrandul Tineretului Piatra-Neamţ.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul”

 • August, Curtea Domnească

La începutul lunii august publicul se va bucura de farmecul folclorului şi al costumelor populare din lumea întreagă în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”. 
Spectacolele în aer liber se vor desfășura atât în Piatra-Neamț, cât și în Roman, Târgu Neamț, Bicaz și comuna Ceahlău.

Festivalul de Teatru

 • Septembrie, Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ

O experiență culturală unică, care propune iubitorilor de teatru spectacole de marcă concepute sub formă de concurs, realizate cu și de către tineri artiști.

Târgul de Crăciun

 • Decembrie, Curtea Domnească

Târgul de Crăciun este momentul în care ne pregătim să-l primim pe Moș Crăciun și spiridușii încărcați de cadouri. Frumoasa poveste a Crăciunului va fi marcată de o atmosferă minunată lângă bradul împodobit, de strălucirea luminiţelor, de spectacolele de colinde, alături de un pahar de vin fiert şi de aroma cozonacilor. 
Atracţia Târgului de Crăciun de la Piatra-Neamț va fi patinoarul amplasat la Curtea Domnească.
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate