Ploi abundente pe raza Judeţului Neamţ – 27 iulie, ora 14.00

0

Forţe din cadrul IPJ Neamţ sunt în teren şi intervin pentru fluidizarea traficului în zonele afectate de inundaţii: Piatra-Neamţ, comuna Podoleni, Români, Văleni, Costişa, Pângăraţi.

Localităţile Ruginoasa, Dulceşti, Făurei şi Văleni au rămas, parţial, fără energie electrică (1 linie de medie tensiune cu 33 de puncte de transformare sunt afectate); echipe specializate ale E ON sunt în teren şi intervin pentru remedierea situaţiei.

Recomandări pentru populația din zonele afectate de inundaţii

Ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultima vreme, care au dus la producerea de inundaţii în mai multe localităţi din judeţ, pentru a preveni apariţia bolilor infecţioase cu transmitere hidrică (boală diareică acută, hepatită virală A, dizenterie, etc.), avertizăm populaţia din zonele afectate, care se aproviziona cu apă din surse proprii (fântâni, pompe, izvoare), să respecte următoarele recomandări:

  • interzicerea consumului de apă din sursele inundate (fântâni, pompe, izvoare);
  • consumul de apă îmbuteliată (apă minerală, apă plată), apă fiartă şi răcită sau apă adusă de autorităţi (Primărie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă);
  • păstrarea unei igiene personale şi alimentare riguroase;
  • evitarea expunerii prelungite la frig/umezeală;
  • interzicerea atingerii animalelor moarte;
  • prezentarea imediată la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală (greţuri, vărsături, diaree) pentru stabilirea diagnosticului şi a tratamentului.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate