Piatra-Neamț și Roman, în topul infectărilor. Noi focare în școli

0

Localitățile din Neamț cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra-Neamț cu 324 cazuri și Roman cu 296 cazuri. În ultimele 7 zile au fost raportate 571 cazuri noi de COVID-19, transmite DSP Neamț.

În perioada 19 martie – 26 martie au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate (3 focare totalizând 11 cazuri) și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare.

În același interval de timp au fost confirmate pozitiv 9 cadre didactice, 20 elevi, o persoană, personal auxiliar. Au fost suspendate cursurile, pentru o perioadă de 14 zile, la 10 clase din învatamantul primar și preșcolar. Procesul de învăţământ în aceste clase continuă în sistem online. A fost efectuată dezinfecția claselor, mai arată DSP Neamț într-un comunicat de presă.

În prezent, 317 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și 46 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.

Până la 26 martie 2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 16.152 decizii de carantinare și 10.526 decizii de izolare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate