Nu vă mai lăsați prostiți cu scăderea prețului apei

6

Iar a început o mare dezbatere pe marginea faptului că se va scumpi apa. Cei din opoziție dau vina pe PSD, iar cei care ar trebui să explice par că nu vor să o facă.

Situația e foarte simplă pentru cei care îi ajută capul. Dincolo de toate argumentele tehnice și de măriri ale celorlalte prețuri, județul Neamt are probleme cu costurile apei în comune. Adică li s-a tras oamenilor apă și canal prin fața casei, dar nu se racordează la canal sau nici măcar la apă, plus că gospodăriile sunt răsfirate și costurile de livrare a apei sunt foarte mari.

Cei care încearcă să vă prostească pe tema prețului apei știu adevărul, dar vă cred foarte proști și consideră că acest subiect prinde la prostime și aduce voturi.

Dacă de mâine ar fi dați afară 75% din angajații ApaServ și s-ar reduce pierderile cu 90% tot ar trebui crescut prețul, dacă vrem să luam bani europeni pentru rețele noi și dacă nu vrem să închidem furnizarea de apă în unele localități. Sunt localități unde prețul de livrare a apei este mult mai mare decât cel pe care îl plătește lumea, dar așa s-a decis la nivel județean. Să fie solidaritate în aplicarea prețurilor, așa că cei din aglomerările urbane plătesc mai mult pentru ca cei din zonele rurale să plătească mai puțin. Acesta este adevărul și aveți mai jos o lista cu diferențele dintre cât costă și cât se plătește. Restul e prosteală pe față pentru nemțenii cărora le place să fie prostiți la fiecare patru ani cu aceleași intoxicări.

Dacă vrem să avem prețuri mai mici la apă în Piatra-Neamț ar trebui puși oamenii din comune să plătească prețul real, dar nici un politician care încearcă să vă prostească cu ”apa e prea scumpă” nu își asumă să ceară acest lucru pentru că partidul lui ar pierde masiv voturi în acele comune.

Alexandru cel Bun – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,64 lei/mc
Bodești / Dobreni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 5,32 lei/mc
Ștefan Cel Mare – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 6,95 lei/mc
Bicaz – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,80 lei/mc
Dragomirești – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 39,60 lei/mc
Tașca – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,61 lei/mc
Roman – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,06 lei/mc
Tămășeni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 8,52 lei/mc
Horia – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 11,07 lei/mc
Bâra – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 13,51 lei/mc
Ruginoasa – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 31,20 lei/mc
Târgu Neamț – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 6,06 lei/mc
Păstrăveni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 13,63 lei/mc
Brusturi – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 16,65 lei/mc
Pipirig – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 5,79 lei/mc

Să nu credeți că politicienii care spun că e prea mare prețul apei nu știu că cei din Piatra-Neamț plătesc mai mult decât face ca să se poată furniza apă la un preț decent la comune. Ei știu, dar nu pot să vină să vă spună că ar trebui la Dragomirești să se plătească 40 lei/mc sau la Rugionasa 30 lei/mc sau la Bicaz cu un leu mai mult că dacă au spus asta au pierdut voturi din aceste localități. Așa că, în speranța că nu știți, aleg să vă spună doar partea că apa la Piatra-Neamț e prea scumpă. Cine e mai nedeștept ia și mestecă în mod superficial doar informația că apa e mai scumpă la el, la Piatra Neamț.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. ZZ spune

  Se pare ca sorosimea nu se impaca cu gandul ca unii oameni, de exemplu la tara, pot trai fara sa fie in sistem. Exact cum s-a facut incalzirea centrala ca sa poata fi tinuta in frig populatia cu scopul de a o asmuti impotriva unor lideri care nu mai ascultau de Stapan si acum se merge pe extinderea dependentei de utilitati a unei parti cat mai mari a populatiei, plata acestora (cat mai exagerata posibil) fiind garantia ca sclavii vor fi supusi de-a lungul existentei lor chinuite.

 2. Onelian dalmatio spune

  Peste tot se supraevaluiaza ca să aibă bosi de unde se îmbuiba că așa îi peste tot fiindcă plătește prostul nevoiaș.

 3. Leo Taxil spune

  Aș vrea să văd și eu cum arată o calculație de preț la apă. Avînd în vedere că Apaserv nu este firmă privată, această calculație ar trebui să nu fie secretă.

 4. Ciocodan spune

  La Dragomirești se livrează apa cu pipetă de are așa un preț?

  1. AntiProşti spune

   În New York prețul celor 3.800 l apă este de 2 $. Voi, românii aveți un cost de parcă ați aduce apa de la unul dintre poli.

   1. legio spune

    Pai aia la New York platesc mai putin dar nu beau APA VIE ca pietrenii !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate