Nu scăpăm de ploi! A fost emis un nou Cod Galben de vreme severă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 11 iunie, un nou Cod Galben de vreme severă (averse, vijelii, grindină) ce a afectează mai multe județe din țară, printre care și Neamț. Totodată, este în vigoare și o informare meteo de instabilitate atmosferică.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00– 12 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

   
 Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 23:00
Zone afectate: conform textului și hărții 

     În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, 
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj 
prin avertizări de vreme severă imediată.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate