Nu ratați atelierul militar din cadrul Festivalului Dacic „Petrodava”, 26-27 mai

2

În perioada 26-27 mai, în cadrul Festivalului Dacic ʺPetrodavaʺ de la Curtea Domnească, nu trebuie să ratați atelierul militar – Officina Militaris. Aici se vor realiza replici din alamă/fier după tăbliţele militare de identificare utilizate de armata romană imperială pentru recuperarea soldaţilor căzuţi în lupte cât şi pentru organizarea mai eficientă a efectivelor militare active.
Aceste tăbliţe deveneau bunuri de mare preţ pentru soldaţi, ele fiind purtate în huse speciale de piele sau la gât. Procesul de realizare a acestor tăbliţe metalice de tip signacvlvm va avea loc în în fața vizitatorilor, constând dintr-un set de pansoane cu care se imprimă pe tăbliţe, prin batere, datele de identificare ale soldatului: nomen, praenomen, cognomen, unitatea militară din care făcea parte, rangul şi uneori, date cu caracter personal.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. NICOLAU spune

    PAI ce sa faca saracii ,daca pe atunci nu se gaseau tablete ALLVIEW pe care sa le poarte subt platosa , Oare Organizatorii au luat , contactat si pe cei de la A N P ptr a aduce vreo 2 detinuti ,ptr a prezenta Modul in care isi bat Ei cuie in cap ,cand au vreo Revendicare , Pe cel cu ciocanelu si nicovala , il puteti vedea si la intrarea in Piata Mare , coltu podului peste cuiejdi , in fata la EMA , numai ca acolo e prins in mestesugul unor lantisoare , Monezi , are omu colectie de numismatica , pe care o poate prezenta si la Curtea Domneasca , Dinari , Ruble , Copeici , Zloti , Mahmudele , Florini , de astea de la vecinii nostri de prinprejur . Ba pot impreuna cu cei de la IJP serviciul combaterea Evaziunii Fiscale sa aduca un Zaraf ,doi,din aceia de stau prin fata H Central ori Cofetariei , sa arate Populatiei Cetatii , deosebirea dintre banii calpi si cei Buni si multe altele , ptr editii viitoare .

    1. koss spune

      Bine zis !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate