Nu e o glumă: Un bărbat s-a dus la vaccinare cu un braț din silicon ca să obțină certificat verde

0

Update: Corriere della sera informează că bărbatul are de fapt 57 de ani și este medic stomatolog, cunoscut în breaslă ca nefiind un susținător al vaccinului. Acesta avea nevoie de certificatul verde pentru a putea profesa și interacționa cu pacienții. Este descris de colegi ca fiind un om cu simțul umorului, jovial și nu se așteptau să fie chiar el personajul principal din jurul controversei cu brațul din silicon la vaccinare. Fiind acuzat de fraudă, Colegiul Medicilor spune că, dacă probele confirmă acest lucru, va fi cercetat disciplinar. Mai multe informații aici – click.

Știrea inițială:

O situație incredibilă s-a întâmplat joi, 2 decembrie, în Italia, la un centru de vaccinare din Biella. Un bărbat a încercat să înșele vigilența cadrelor medicale, în speranța că va obține certificat verde, fără a fi vaccinat în realitate. Presa italiană relatează că bărbatul de 50 de ani s-a prezentat la centru cu un braț din silicon care includea umărul și mușchiul deltoid în care urma să i se introducă acul.

Bărbatul a urmat toate procedurile birocratice, a semnat acordul în fața medicului și apoi s-a așezat pe scaun pentru a primi vaccinul, descoperind umărul. Planurile lui s-au năruit după ce cadrul medical, vigilent, a observat că ceva nu este în regulă. 

Deși proteza din silicon părea foarte realistă, culoarea și textura umărului au ridicat suspiciuni. Astfel, asistentul medical care urma să facă vaccinul i-a cerut pacientului să își arate întregul braț. Odată descoperit, bărbatul a încercat să-l convingă pe asistent să ignore ceea ce tocmai văzuse. 

Ca urmare a incidentului, au fost sesizați carabinierii și procurorii.

Tot presa italiană mai spune că ideea cu brațul din silicon pentru a evita procesul de vaccinare s-ar fi propagat pe rețelele de socializare. Pe 24 noiembrie, pe Twitter ar fi apărut un mesaj în care un utilizator prezentase un link spre Amazon cu un bust din silicon cu brațe, gât și mușchi falși de aproximativ 400 euro, întrebând: „Dacă merg cu asta, vor observa?”. A apărut chiar și ideea să își pună mai mult material textil sub proteza din silicon ca să nu ajungă acul în mușchiul real.

Promptitudinea și priceperea asistentului medical au stricat planurile acestui bărbat care va răspunde acum în fața justiției. Reprezentanții corpului medical consideră acest gest o ofensă în fața eforturilor de oprire a pandemiei și îl descriu a fi „de o gravitate extremă”.

Vaccinarea este un proces opțional. Dacă recurgeți la asemenea idei doar pentru a obține un certificat verde, riscați un dosar penal și în România.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate