Neamț, un județ unde se fuge de muncă. 18% din populație angajată

În România sunt cu puțin peste 5 milioane locuri de muncă, ceea ce înseamnă că procentul de angajați din populația țării este de 26%.

În top cu procente de peste 30%-40% din populație angajată sunt județele București, Timiş, Cluj, Braşov, Ilfov , Sibiu, Arad.

În coada clasamentului, cu sub 20% din populație angajată, sunt județe precum Neamţ – 18%, Mehedinţi – 18%, Olt – 17%, Teleorman – 16%, Călăraşi – 15%.

Dacă în alte județe se poate vorbi de o lipsă a locurilor de muncă, la Neamț situația este tocmai invers. Sunt foarte multe locuri de muncă în zona necalificată, accesibile oricui, indiferent de pregătire, dar sunt și locuri de muncă calificată din belșug, numai că nu are cine să le ocupe.

Diferența de salarizare, adică salarii mai mici la Neamț față de București, Cluj, Brașov etc. nu este o justificare pentru neocuparea locurilor de muncă, deoarece salariile mai mari din alte zone ale țării susțin cheltuieli locative mult mai mari, transport mai scump și viața mai scumpă.

Atunci când media națională este de 26% din populație angajată și la noi, la Neamț, cu sute de locuri de muncă disponibile oricând, avem un procent de 18% din populație angajată nu putem spune decât că nemțenilor nu prea le arde de muncă și găsesc orice motiv să o evite.

I.R.

- Apreciază pagina -

7 Comentarii
 1. Elena TIhenea spune

  Tàiați ajutoarele sociale la lepre, si lăsați-le doar invalizilor și dacă nici așa nu pun osul la treabă lasați-i să moara de foame . Adunați-i cu japca pe hoți și pe cerșetorii apți de muncă și la pâraie cu ei.

 2. MACARIE spune

  Acum Se Știe că. La NT Munculița e precum , era Sofron la Busuioc un film PADUREANCA ,de l punea să i Ude pe Jos in Țarina sa i Priască Mâncarea și ia Priit . De Muncă au Fugit și Tinerii Răposați in Canalul Bistrița , de veneau de la ARAD cu microbuzul ! NU de ȚEPUȘĂ care la NT cazi in EA Numai , Numai , Toți vor să Tragă de pe Tine ,, Ești Șomer !? Te i au Eu ,la Muncă încasează niste Bănuți de la AGENTIE , Ptr că a Angajat Șomeri , Te tine Încurcat un Nr de Săptămâni în care face cate o BLAGOSLOVENIE cu Tine i ți da acolo ceva , c am cum primea REMY. când punea pe Cappy și SUFLETEL la PRODUS și AMĂGEALĂ că Luna care vine ai să Capeți mai mult ! După care ești Chemat și se spune ,, Băiatul , Moșule știi era Vorba să ți mai DAU Ceva , Numai că Uite Buissnes ul e in DECLIN , Încasările sunt Mici și C am Asta E . POATE m ai Încolo sa fie ceva mai Bine C am așa se Prezintă Lucrurile , Cum spunea Directorul in Privește ÎNAINTE cu Mânie ,, TU Marie Ce să le FAC ! Un Comunism Nu le a Plăcut ,Au vrut CAPITALISM ,DA că sa și MUNCEASCĂ că n Capitalism ASTA Nu le mai PLACE ! ASTĂZI la Muncă E FIX pe Modelul Moromete ,când venea Jupuitu cu Fonciirea , de se pitula Femeia ,pruncii care cum apuca , cu diferența că Jupuitu e Muncitorul și ILIE Patronul ,Manageru, N AM ,De UNDE VRAI TU sa SCOT ? Daca Nu E ! Mai lasă-mă Un Pic., Vaz vând un Salcâm ,Cireș , ceva pe la Unul că Băloși sa Rost de Părăluțe . ASTA E Sistemul de Plată in ECONOMIA de Piață din RO .Cum zicea D na PALIU ,,pa Doi Lei ,,, un Pol Daca s ar putea .

 3. GIGICA HARDEA spune

  Cum să nu fie o problemă salariile mici ???
  Nora mea are 1900 salariul brut și ia în mână 1300.
  Adică…o treime din salariu se duce la stat.
  Nicăieri în lume nu există o astfel de impozitare.

 4. Radu spune

  Asta e dezinformare, eu cu studii superioare nu am gasit pe piata muncii decat un post de sudor si ala cu 1600 ron, e bataie de joc si nu, nu sunt mofturos, am mai lucrat si prin service auto si am mai turnat si ceva betoane de nevoie… Din pacate nu sunt locuri de munca iar ca si bugetar, doar cu pile, nici spaga nu prea mai merge daca nu esti var cu cine trebuie.Daca nu ma credeti, studiati lista cu locuri de munca disponibile in judet, nu le numarati si pe cele de capsunari prin alte tari si vedeti cam cate joburi plauzibile sunt,adica nici chiar muncitor necalificat si dupa mai vorbim.

  ADMIN: Daca aveti studii superioare și știti să faceti ceva cu adevarat nu aveti doar o hartie pe care scrie dimplomă … va rog să ne sunați sa va ajut sa va gasiti imediat loc de munca.

 5. X spune

  Mănânci kkt aiurea. Muncește tu pe 1 mie lei. Isteți nemțenii ca fug afara și nu stau la patronii vieții. Nu găsești nimic bun de munca în Piatra.

  ADMIN: Sunati-ne si va facem noi rost de loc de munca bun…cu conditia sa stiti sa faceti ceva ….

 6. Babjuc Elena spune

  Atâta timp cât va exista ajutorul social dat la schimb pentru voturi, nici n-ai să vezi lumea ingrămădindu-se la muncă.
  Dacă se poate, de ce nu?
  Suntem destui cei care plătim taxe și impozite ca să ținem leneșii în spate.
  Asta până vom spune „Gata!”.

 7. Mariam Andrei spune

  SE FUGE DE MUNCA DEOARECE SALARIILE SUNT DE CACAT

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate