NEAMȚ: Bătrâni bătuți crunt, încuiați și ținuți fără mâncare și apă

15

UPDATE: Într-un document primit la redacție de la Primăria Grumăzești și semnat de primarul Constantin Matasă ni se precizează măsurile care s-au luat în cazul de violență domestică din comună prezentat în publicația noastră. S-au deschis două dosare penale, există un ordin de protecție, iar bătrâna urmează să fie monitorizată medical. (click aici pentru detalii)

În comuna Grumăzești din județul Neamț locuiesc împreună cu nora, feciorul și nepotul doi bătrâni care trăiesc ca în iad. Sunt bătuți periodic cu bestialitate de cei pe care i-au crescut, sunt ținuți uneori într-un coteț în spatele casei fără mâncare și fără apă zile întregi.

Bătrâna este imobilizată de la câte bătăi a luat. Bătrânul când nu are coastele rupte de la bătaie mai are grijă de bătrână. În rest… Dumnezeu cu mila. Mai înțelegem că acești bătrâni sunt privați de orice sursă de comunicare cu exteriorul, nu au acces la telefoane sau alte căi de comunicare, deci nu au cum să ceară singuri ajutor. Asta ne-au povestit vecinii care au chemat din nou poliția sâmbătă seara și se miră cum de nu au murit încă acești bătrâni de la câtă bătaie au luat.

Din ce am înțeles noi în scurta documentare jurnalistică pe care am putut-o face, poliția tot dă amenzi, chiar și bătrânului, semn că e vorba de un conflict vechi în care e greu să îți dai seama care e adevărul, dar oricare ar fi acesta și de partea oricui ar fi, este inacceptabil să bați doi bătrâni de să-i nenorocești și să mai și faci un obicei din asta.

Se pare că aceste bătăi sunt  susținute de diverse obiecte: pari, lemne, obiecte de mobilier, presărate cu amenințări cu moartea, distrugeri de bunuri care implică folosirea drujbei (!). Vecinii sunt scandalizați de ani de zile de acest conflict și nu au explicații pentru motivele din spatele lui. Singura explicație plauzibilă ar fi consumul exagerat de alcool care îi face violenți. De asemenea, vecinilor le este teamă să intervină, deoarece există riscul să ajungă și ei bătuți măr sau cu proprietățile distruse până la sosirea poliției.

Noi am primit poze cu bătrâna la redacție și nu le vom publica integral, ci vă vom arăta doar privirea bătrânei, privire care spune mai mult decât trebuie.

În speranța că cineva din tot acest județ care are competențe în domeniu și poate interveni se gândește la bunicii săi când privește această imagine, așteptăm măsuri urgente în acest caz.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
15 Comentarii
 1. Dumitrescu Camelia Loredana spune

  La puscarie cu ei. Parintii si bunicii nu se bat. Le-au dat viata si ei ce fac? Batrani luati si pusi intr-un loc linistita (azil) ca sa poata sa moara linistiti. Asta e parerea mea. Dar iubiti-va parintii cat sunt in viata si nu uitati de ei niciodata indifferent din ce colt de lume sunteti.

 2. Animari Zvac spune

  De ce nu-i duc intr-un centru pe saracii batrani si sa-i aresreze pe nemernici? Amenzile nu ajuta la nimic!

 3. Elie spune

  Bãtrânii trebuie urgent scosi de acolo de Politie, Primãrie si Asistenta Socialã. Iar fiul si Familia lui sã fie dezmosteniti si obligati sã plãteascã pentru îngrijirea lor pânã la moarte.

 4. Gicu Matache spune

  Bătrânii acestea scapa de Covit și mor de mâna pruncilor crescuți de ei. Poliția doarme oare?

 5. Ciobanu spune

  Cred că nu au frică de Dumnezeu cînd îți atingi părinții….ei sunt icoana sfinta a ta…au nevoie de tine …. ajută-i cu ce poți…nu îți cer mult…. măcar o vorbă bună…..😭😭

 6. Alina spune

  Asistenta sociala ce face ? DAS si DGASPC ? Plimba hartii , se acopera de referate si iau salariu de functionar public . Se impune o legislatie in ceea ce priveste drepturile persoanelor varsnice

 7. Elena B. spune

  Eu cred ca tinerii acestia care pot fi suspectati de tentativa (repetata) de crima asupra parintilor ar trebui dezmosteniti prin hotarare judecatoreasca de catre oficialitati si indepartati cu ordin de protectie de domiciliul batranilor. Daca nu exista lege, sa se faca si astfel le-ar pieri cheful si altora sa faca nenorociri asupra celor care le-au dat viata.
  Apropo, ce fac autoritatile din localitate, chiar nu pot sa-i scoata pe batrani de acolo sa-i duca la un centru de asistenta sociala ? Megeti oameni buni peste ei si luati-i de guler ca primesc bani de la noi toti sa-si faca tereaba !

 8. Cristina spune

  Scoateti batranii de acolo pana nu va fi prea tarziu oameni buni cn a facut asa cv cu bietii oameni sa plateasca …dc nu interviene nimeni..tot satul sa Puna mana pe ce au an ograda sa intre peste ei sa le dea o mama de bataie sa salveze bietii bunici de acolo…faceti cv pana nu va fi prea tarziu

 9. Alexandru Emilian spune

  Doamne cum poți chinui pe cel ce ți-a dat viațà şi te-a crescut,chiar nu-i vede Dumnezeu?

 10. Aioanei spune

  Politia din comuna nu face nimic este numai după bani rușine de așa ceva trebuie anunță primăria, domnul primar nu cred că știe de situație, el lua masuri va rog anunțați primarul el nu tolerează așa ceva în comună

 11. Stela spune

  E incredibil,chiar nimeni nu-în poate salva ?

 12. Negrea Rodica spune

  ARTICOLUL ESTE FOARTE ELOCVENT IAR REPORTERUL ARE DATORIA MORALĂ ȘI CONȘTIINȚA CIVICĂ NECESARĂ PENTRU A SCĂPA CEI DOI BĂTRANI DE CALVARUL PRIN CARE ACEȘTIA TREC DE ANI BUNI.

 13. Irina Stoicovici spune

  Si politia de ce nu poate lua măsuri? E inadmisibil să fie tolerata situatia, până reuşesc să îi ucidă 🙁

 14. Adi spune

  N-am vazut ochi mai indurerati,imi trebuiesc zile sa-mi revin, cum se poate intampla asa ceva in zilele noastre?!?!?! Cei care ati filmat, ati anuntat autoritatile?!?

 15. Maria Coman spune

  Nu ma mira absolut nimic, si eu cunosc un caz in Localitatea Pangarati JUD.NEAMT, unde o bătrână de 92 de ani este tinuta închisă în casă cu telefonul scos din furcă ptr a nu putea vorbi bătrână cu nimeni, acum o lună jumătate bătrână a fost găsită de sora ei dupa ce au sărit poarta ,căzută si cu un picior rupt din șold, de atunci sta la pat fara sa fie dusă la spital ptr o radiografie ,a fost găsită îmbrăcată ca ultimul om, plină de purici si cu o lenjerie imputita parca ar dormi porcii in acea lenjerie ,acolo tot fiul batranei si nora fac legea,nu intra nimeni,au pus toporul si furcă la poartă, 11 ani au mâncat pensia batranei si o tin sa putrezesca tot ptr pensie….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate