Meteorologii anunță val de căldură și disconfort termic în întreaga țară

0

Meteorologii au emis, începând de astăzi, 8 august, o informare, conform căreia, până în data de 11 august, întreaga țară va fi traversată de un val de căldură. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi fi ridicat.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic
Interval de valabilitate: 8, 9, 10 și 11 august
Zone afectate: conform textului 
 

            În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.
           Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.      
           În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest. 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate