Meteorologii anunta o iarna extrem de friguroasa

0

iarnaEuropa se pregateste pentru una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii ani. Meteorologii de pe Batranul Continent atentioneaza ca temperaturile vor fi foarte scazute si vom avea precipitatii din abundenta.

Meteorologul german Dominik Jung a declarat ca iarna ce vine va fi neobisnuit de friguroasa, iar Joe Bastardi de la AccuWeather sustine si el ca iarna aceasta va fi „extrem de frig”.

Se pare ca de vina pentru temperaturile scazute ce ne asteapta vor fi aparitia unor mase de aer arctic care se vor deplasa deasupra intregii Europe. Meteorologii germani anunta ca perioada cea mai rece va fi in lunile ianuarie si februarie 2014.

„Acest fenomen este legat in primul rand de perturbarea circulatiei maselor de aer. Atunci cand vantul vine dintre Oceanul Atlantic, iarna este destul de blanda si marcata de dezgheturi successive si o zapada moale. Amintiti-va insa de ultimele ierni: practic, nu a avut loc nici un dezghet intermediar. Nu am avut decat cicloane venind din sud care au provocat caderi de zapada si furtuni de zapada. Apoi s-a instalat frigul arctic. In mod obisnuit, schimbarea traseelor de circulatie a aerului este legata de activitatea solara”, a declarat Elena Volosiuk, specialist in cadrul centrului meteorologic Fobos.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate