METEO: Iată cum va fi vremea până pe 4 iulie

0

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 21 IUNIE – 04 IULIE 2021

MOLDOVA
Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori medii de 26…27 de grade la 34 de grade în ziua de 25 iunie, astfel vremea va deveni călduroasă în toată regiunea, dar mai ales la câmpie. După această zi foarte caldă, se întrevăd maxime apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 28 și 31 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, ce vor crește treptat până în 25, 26 iunie, când se va atinge o medie de 19…20 de grade, iar ulterior acestea se vor situa, în general, între 16 și 19 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special în cursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai extinse la începutul intervalului (21 și 22 iunie) și după 26 iunie.

LA MUNTE
Vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9…10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25…26 de grade și minime de 15…16 grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21…23 de grade, iar minimele de 12…14 grade.
Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie.

Sursa: meteoromania

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate