METEO: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

0

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 26 IUNIE – 09 IULIE 2023

MOLDOVA
Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28…30 de grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15…17 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

LA MUNTE
Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17…18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18…19 grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10…12 grade.
Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Sursa: meteoromania

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate