Județul Neamț, sub Cod Portocaliu de vânt puternic și vijelii

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, 12 mai, începând cu ora 11:00, o avertizare Cod Portocaliu pentru zona Moldovei. De asemenea, tot din această dimineață o mare parte din țară se află sub avertizare de Cod Galben.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 11:00 – 12 mai, ora 20:00
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii

 În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și  nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00
Zone și fenomene vizate:
manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași).

 În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate