Invitație la Sărbătoarea Felinarelor din Piatra-Neamț – sâmbătă, 9 noiembrie

Elevii Colegiului Național de Informatică, împreună cu elevii Colegiului Național „Gheorghe Asachi”, ai Școlii Gimnaziale „Elena Cuza”, ai Școlii Gimnaziale Nr. 1, ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 și cu voluntarii Asociației „Născută Înger” din Piatra-Neamț, vă invită sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 17:00, la Sărbătoarea Felinarelor.

Evenimentul constă într-o plimbare prin centrul orașului Piatra-Neamț, în timpul căreia participanții, care vor avea câte un felinar cu lumânare electrică, vor cânta un cântec dedicat Sfântului Martin.

Dacă nu aveți un felinar cu care să veniți, vă așteptăm sâmbătă, începând cu ora 15:00, la foișorul din Parcul central, de unde puteți achiziționa unul, confecționat de către elevii participanți, la prețul de 5 sau 10 lei, în funcție de modelul dorit. Scopul evenimentului este să dovedim că lumea poate fi mai bună atunci când oamenii se gândesc din nou la oameni, că împreună putem readuce zâmbetul pe chiprile unor copii, întrucât banii strânși cu această ocazie vor fi folosiți de Asociația „Născută Înger” pentru copiii din familii defavorizate. ”transmit organizatorii.

LA EVENIMENT NU ESTE PERMISĂ SUB NICIO FORMĂ UTILIZAREA SURSELOR DE FOC PENTRU FELINARE!

Sfântul Martin de Tours, prăznuit de Biserica Ortodoxă și sărbătorit de către Biserica Catolică și de cea Protestantă pe 11 noiembrie, este simbolul mărinimiei și al dragostei pentru oameni. Pe când era soldat în armata romană, Sfântul Martin și-a rupt mantia în două și a o oferit-o unui cerșetor pentru a se îmbrăca cu ea.

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. Andra spune

    Cu tot respectul pentru aceasta manifestatie, dar Sf Martin ne este sarbatorit de Biserica ortodoxa. Nu inventati

    1. Codul Penal spune

      Haideți să nu mai cârcotim,scopul este mai mult decât nobil,felicitări organizatorilor,a fost superbbbb!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate