Intervenţii pe drumurile judeţene afectate de inundaţii

0

Intervenţii pe drumurile judeţene afectate de inundaţii

Direcţia Administrare Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ şi firma Drupo SA acţionează pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor care au afectat, în ultimele zile, şi porţiuni de drumuri judeţene.

Principalele probleme şi intervenţii pe termen scurt sau mediu sunt următoarele:

a) DJ (modernizat) 157 C Viişoara – Bisericani – km 5 + 200

A fost afectat pe o lungime de 80 de metri. S-a intervenit prin crearea unei platforme realizate de un buldo-excavator care a “plombat” zona afectată de ape cu balast. A fost realizată şi semnalizarea cu indicatoare rutiere de prevenţie. Pe acest drum se poate circula nornal, cu unele restricţii de viteză în zona afectată.

Urmează să fie elaborată documentaţia necesară şi studiile aferente atât pentru intervenţia tehnică la partea de drum (inclusiv refacerea asfaltului) cât şi pentru consolidarea versantului din zona respectivă.

b) DJ (modernizat) 156 A Dobreni – Girov (lângă podul din Dobreni, aflat la 600 de metri de DN Piatra Neamţ – Târgu Neamţ)

Lângă podul respectiv, pârâul Almaş decapase atât asfaltul cât şi stratul de pământ, până la nivelul apei. Se execută lucrări de refacere. Circulaţia se desfăşoară normal pe drumul judeţean respectiv şi doar pe un fir în zona podului. Se vor întocmi documentaţiile şi studiile necesare pentru executarea unei lucrări de consolidare şi apărare mal.

c)      Pe celelalte drumuri judeţene balastate unde sau înregistrat fenomene de spălare terasament sau spălare balast se va interveni – după ce buletinul meteo nu va mai anunţa iminenţa unor ploi masive – pentru refacerea terasamentului şi a arterei rutiere.

În paralel, specialiştii CJ Neamţ din cadrul Direcţiei de Administrare Drumuri Judeţene (director Adrian Iancu) împreună cu reprezentaţi ai administraţiilor publice locale inspectează şi inventariază toate drumurile judeţene care au fost afectate în vreun fel de recentele fenomene meteo.

După finalizarea acestei inventarieri şi a definitivării rapoartelor de evaluare a comisiilor de specialitate, folosind fonduri proprii sau accesând resurse guvernamentale sau FSUE (Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene), Consiliul Judeţean Neamţ va demara lucrările de refacere sau de consolidare care vor fi apreciate de specialişti drept necesare.

“Le-am cerut celor de la Direcţia de Drumuri Judeţene să fie prezenţi cu operativitate acolo unde au fost probleme. Am facut şi facem toate eforturile pentru ca, fie şi în condiţii deosebite, chiar cu unele restricţii, circulaţia să se poată desfăşura pe drumurile judeţene. Dincolo de pagubele produse e bine măcar ca nu avem drumuri judeţene închise şi nici comunităţi locale izolate la care – Doamne fereşte ! – să nu poată ajunge Salvarea sau Pompierii. În cel mai scurt timp posibil, toate drumurile judeţene afectate de calamităţi vor fi aduse la parametri normali de circulaţie”, a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate