Informare ApaServ: Încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului

1

INFORMARE

Furnizarea/Prestarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare de către Compania Judeţeană Apa Serv S.A, se realizează în strictă conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv, Legea 241/2006 –Legea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, Legea 51/2006 – Legea serviciilor cumunitare de utilităţi publice si se realizează numai dupa incheierea unui  contract de furnizare/prestare.

In conformitate cu prevederile Legii 241/2006, in condominiile cu sistem de distribuţie verticală a apei este admisă încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) în toate locurile de consum al apei reci din proprietatea individuală, se montează, pe cheltuiala utilizatorului, numai contoare de apă cu citire la distanţă care sunt utilizate ca aparate de măsură a consumului individual şi se verifică metrologic la scadenţă;

b) în toate proprietăţile individuale din condominiu se montează, cu avizul operatorului, acelaşi tip de contor;

c) certificatele metrologice emise de producător/laboratorul autorizat metrologic pentru contoarele de apă cu citire la distanţă montate în toate proprietăţile individuale se predau operatorului.

În condominiile cu sistem de distribuţie orizontală a apei este admisă încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) contorul de apă aferent proprietăţii individuale este utilizat ca aparat de măsură a consumului individual şi se verifică metrologic la scadenţă, pe cheltuiala utilizatorului;

b) în toate proprietăţile individuale din condominiu se montează, cu avizul operatorului, acelaşi tip de contor care este utilizat ca aparat de măsură a consumului individual de apă şi se verifică metrologic la scadenţă;

c) certificatele metrologice emise de producător/laboratorul autorizat metrologic pentru contoarele de apă aferente proprietăţilor individuale şi, după caz, pentru contoarele de apă caldă cu citire la distanţă montate în proprietăţile individuale se predau operatorului.

Motivat de nerespectarea conditiilor contractuale, respectiv neachitarea facturilor emise, Compania are dreptul de a sista furnizarea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare catre utilizatorul casnic colectiv, asociatiile de proprietari/chiriasi.

Prin urmare, pentru a evita debransarea, Compania Judeteana Apa Serv SA informeaza proprietarii unitatilor locative din cadrul asociatiilor de proprietari ca au posibilitatea de a incheia contracte individuale , respectand, cumulativ, urmatoarele conditii:

  1. Existenta acordului scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociaţiei luată cu unanimitate de voturi;
  2. Achitarea la zi a tuturor debitelor datorate de utilizatorul casnic colectiv, asociatia de proprietari către operator.

Cheltuielile pentru modificarea sistemului de distribuţie a apei în condominiu sunt suportate de către proprietar, iar costurile estimative sunt de aproximativ 1000 lei/apartament.

Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii noştri pot apela Serviciul Call Center – telefon 0233 / 233340 (int. 451, 452, 453), sau pot accesa site-ul Companiei la adresa www.apaserv.eu.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. bibi spune

    Atunci de ce promite Micu, primarul de Roman, ca daca vine societatea din Iasi, va incheia contracte individuale pentru locatarii de la blocuri? Nu este acceasi lege pentru toti?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate