Informare ANM: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului

0

ANM a emis o atenționare meteo de cod galben începând de joi, 10 ianuarie, ora 22:00, valabilă până vineri, 11 ianuarie, ora 12:00.

Fenomene vizate: viscol, strat consistent de zăpadă

În județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității

Conform unei actualizări a Administrația Națională de Meteorologieîncepând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării.

Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.
 Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate