A început Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ediția a XX-a

0

Astăzi, 4 august, a fost deschisă oficial cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ce reunește an de an ansambluri din ţară, dar şi din străinătate.

Începând cu  ora 17.00, delegațiile oficiale  au fost primite la Consiliul Judeţean, unde s-au făcut prezentările, s-au ţinut scurte alocuţiuni și s-au oferit daruri în semn de apreciere.
Începând  ora 18.00 a avut loc bine – cunoscuta paradă a portului, dansului şi cântului popular, care s-a desfășurat pe următorul traseu: Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău – Teatrul Tineretului.

De la ora 19.00, publicul este așteptat în Piața Turnului  pentru a se bucura de un spectacol folcloric deosebit

Festivalul „Ceahlăul” este unul itinerant, dând iubitorilor de folclor ocazia să descopere diversitatea culturală din toate colțurile lumii. În afara spectacolelor în aer liber de la Piatra-Neamț, Festivalul a transformat într-o tradiție organizarea de evenimente și în alte localități ale județului Neamț, precum Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz, Roznov sau Durău.

Festivalul se va încheia în data de 9 august, cu un concert extraordinar susținut de artistul Nicolae Gribincea și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău.

Parada la Piatra Neamt

Gepostet von Ziar Piatra Neamt am Freitag, 4. August 2017

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate