HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea

0

WD-HGST-Ultrastar-He6_1_610x555Modelele HDD Ultrastar, o companie ce apartine de Western Digital, folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea pana la 6 TB.

Daca pana acum exista un mit fals cum ca HDD-urile sunt etanse, acesta a devenit realitate. Fortati de goana dupa spatiu a utilizatorilor, HGST, o companie ce produce solutii de stocare enterprise sub tutela Western Digital, a lansat un HDD ce este intr-adevar etans, si foloseste heliu in loc de aer pentru a putea oferi o capacitate de pana la 6 TB. Modelul HDD Ultrastar se numeste He6 si foloseste o tehnologie numita HelioSeal. Densitatea Heliului este de sapte ori mai mica decat cea a aerului, astfel se reduce semnificativ forta de frecare a discurilor si implicit si acapului de citire/scriere. Acest lucru permite o forta a motorului mai redusa, si posibilitatea de a monta platanele discului mai apropiate unul de celalalt. Astfel, Ultrastar He6 contine nu mai putin de 7 platane, cu o densitate mai mare decat orice alt model de HDD existent pe piata. Avantajul heliului nu se opreste aici. Avand in vedere frecarea mai redusa, temperatura de functionare a acestuia este implicit mai mica iar zgomotul este si el semnificativ mai redus. HDD-ul are dimensiuni normale de 3.5 inci pentru a oferi compatibilitatea cu necesitatile serverelor, consuma aproximativ 5.3 W in idle si are o greutate de 630 grame. Acest hdd Ultrastar este conceput pentru stocarea de tip cloud si pentru datacentere si va avea, desigur, un pret pe masura.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate