Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, ediţia a XXII-a, la final

0

În perioada 1–6 august, întreg ţinutul Neamţ a fost cuprins de farmecul folclorului şi al costumelor populare din lumea întreagă.

Dansatori şi muzicieni din Columbia, Japonia, Cehia, Armenia, Cipru, Grecia, Turcia, grupuri folclorice din mai multe zone etnografice ale ţării noastre, la care s-au alăturat, în calitate de gazde, membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, au parcurs pe un traseu itinerant judeţul pentru a bucura sufletele nemţenilor, dar şi ale turiştilor aflaţi aici în vacanţă, prin etalarea celor mai frumoase cântece, dansuri şi costume ale zonei din care provin.

Astfel, marți, 6 august, începând cu ora 19:00, formațiile participante au încântat pentru ultima dată, prin spectacolul oferit, mulțimea de oameni venită pe platoul de la Curtea Domnească să-i admire.

Două ore mai târziu, publicul pietrean s-a putut bucura de prestaţia apreciatului Ansamblu folcloric „Maria Tănase” din Craiova, care a prezentat spectacolul intitulat „Din Oltenia-n Moldova”. Pe scenă au urcat îndrăgiţii interpreţi Mariana Ionescu-Căpitănescu, Petrică Stoian-Mîţu şi Constantin Enceanu.

sursa foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

Festivalul a fost finanțat de Consiliul Judeţean Neamţ având ca parteneri Primăriile şi Consiliile Locale din: Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi comuna Ceahlău.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate