Efectele meteo în Neamț: Raport Operativ ISU – 11 ianuarie, ora 7:00

0

RAPORT DE INFORMARE/OPERATIV privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului rece, în perioada 10.01.2019, ora 07:00 – 11.01.2019, ora 07:00

Date şi informaţii privind situaţia meteorologică şi hidrologică

Situaţia meteorologică: Este în vigoare o Informare meteorologică valabilă în perioada 10 ianuarie, ora 16.00 – 11 ianuarie, ora 12.00, prin care s-au prognozat ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Este în vigoare o atenționare meteorologică COD GALBEN valabilă în perioada 10 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00, privind ninsoare/viscol, depunere de strat consistent de zăpadă.

Punct Măsurare Temperatură aer ( oC) Viteza vântului (m/s) Grosimea stratului de zăpadă (cm)
Piatra-Neamț -5,2 3,1 20
Roman -5,7 8,0 18
Târgu Neamț -6,8 6,0 19
Vf. Toaca -11,2 12,0 82

Prognoza pe 24 ore județul Neamț (intervalul 11.01.h08-12.01.h08)

 Vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi noros. Local ziua și izolat spre dimineață, va ninge în general slab cantitativ. Vântul va mai avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei de 40…50 km/h, apoi va slăbi în intensitate. La munte vântul se va intensifica în a doua parte a nopții și va atinge viteze de până la 80 km/h, spulberând zăpada.Izolat, spre dimineață, vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură.

            Temperaturi maxime: -6 la -4 grade

            Temperaturi minime: -17 la -14 grade          

Situaţia hidrologică:Nu sunt în vigoare atenţionări/avertizări hidrologice.

Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, pe o lungime de 5 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-2,0 m. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -4,0 oC. Curge zai pe 30% din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite.

SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE STRUCTURILE DE POLIŢIE

În perioada 10.01.2019, ora 07:00 – 11.01.2019, ora 07:00 nu au fost aplicate sancţiuni contravenționale.

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 43 lucrători şi 45 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe drumurile DN 15 D, DN 15C si DN 2 din judeţ. Din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic, circulația este restricționată intre localitățile Piatra-Neamț – Roman pe DN 15D începând cu ora 7 pentru autovehiculele peste 3,5 t.

 Starea părţii carosabile: acoperită de zăpadă.

La ora raportării se acţionează cu 33 utilaje pe toate drumurile naţionale.

Utilajele SC DRUPO S.R.L. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 46 lucrători şi 23 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe sectoare de drumuri judeţene. La ora raportării se acţionează cu 23 utilaje şi 46 lucrători care intervin pentru deszăpezirea pe drumurile judeţene. Starea părţii carosabile: acoperită de zăpadă.

           
Circulație restricționată la 3,5 t pe DN 15D, între localitățile Piatra Neamț – Roman, începând cu ora 7.00, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie

În centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost au fost cazate 66 de persoane, astfel: Piatra Neamţ – 30, Roman – 7, Roznov – 8, Târgu Neamţ – 21, Bicaz – 0.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat 3 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost.

   Furnizarea utilităţilor publice: în perioada raportării nu au fost localităţi nealimentate cu energie electrică.

   Dializă: toate persoanele programate au ajuns la centrele de dializă.

FORŢE ŞI MIJLOACE care au intervenit:

              – Detaşamentul de pompieri Roman a executat o misiune pentru degajarea unei ambulanțe care se deplasa la un caz în comuna Boghicea, sat Slobozia pe DJ 207 A cu o  autofreză încadrată cu 3 subofiţeri;

              – Detaşamentul de pompieri Roman a executat o misiune pentru degajarea unei ambulanțe care se deplasa la un caz în comuna Văleni, sat Cârlig pe DJ 157 A cu o autospecială și o autoșenilată  încadrată cu 3 subofiţeri;

              – Detaşamentul de pompieri Piatra Neamț a executat o misiune pentru degajarea unui autoturism în comuna Mărgineni pe DJ 157 H cu o autospecială FRAP încadrată cu 3 subofiţeri;

              – Pe DJ 280 a acționat SVSU Stănița cu utilaje din dotare, pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, venind în sprijinul unei ambulanțe BGS, care se deplasa către locuința unei persoane care necesită dializă;

              – Pe DC 31 (sat Unghi – sat Hlăpești, comuna Dragomirești) a acționat SVSU Dragomirești cu utilaje din dotare, pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, venind în sprijinul unei ambulanțe BGS, care se deplasa către locuința unei persoane care necesită dializă;

              – Detaşamentul de pompieri Roman a executat cu 2 subofiţeri şi o autospecială APIC, o misiune de verificarea a viabilităţi drumurilor ( DJ 207 C, DJ 159 D, DN 15 D), constatând că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără probleme deosebite.

              – Detaşamentul de pompieri Piatra- Neamț a executat cu 2 subofiţeri  şi o autospecială APIC, o misiune de verificarea a viabilităţi drumurilor ( DJ 157, DJ 157 I), constatând că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără probleme deosebite.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate