DRDP Iași: Ninsori pe arii extinse. Cum se circulă pe drumurile naționale din zona Moldovei

0

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără probleme deosebite cauzate de starea carosabilului sau a vremii.

Carosabilul este umed în toată regiunea ca urmare a ninsorilor slabe înregistrate, cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de sub 3 cm în județul Neamț, între 1-2 cm pe raza județelor Suceava, Vrancea și Botoșani și în strat de sub 1 cm în zona Câmpulung Moldovenesc, dar și în județele Bacău și Vaslui.

La nivelul DRDP Iași, noaptea trecută s-a acționat cu 268 de autoutilaje și s-au răspândit 2.013 tone material antiderapant. De altfel, pe fondul avertizărilor emise de meteorologi, echipajele DRDP Iași au acționat în permanență pe parcursul weekend-ului, cu precădere în sudul regiunii, din noaptea de vineri spre sâmbătă și până în dimineața zilei de duminică, 16 decembrie, răspândind 3.923 tone de material antiderapant.
Momentan, cerul este acoperit în toată regiunea, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsori slabe și moderate cantitativ în majoritatea județelor regiunii, excepție făcând zonele Foltești și Traian, din județul Galați, unde plouă.
Vizibilitatea este bună, iar temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade (Câmpulung Moldovenesc) și +2 grade (Galați). Potrivit meteorologilor, în următoarele ore, pe arii relativ extinse va ninge, în general moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări la altitudini mai mari, spulberând zăpada. De asemenea, pentru zona centrală și vestică a țării, se mențin codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol.

La nivel național, direcțiile regionale de drumuri și poduri intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a oferi condiții optime unui trafic în siguranță. DRDP Iași atenționează însă șoferii să circule cu atenție, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și informarea prealabilă cu privire la starea sectoarelor de drum ce urmează a fi tranzitate.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate