Directoarea scolii din Girov lasa copiii pe drumuri

23

Ca-n piesele lui Caragiale, in comuna Girov transportul elevilor si prescolarilor exista, dar lipseste cu desavarsire. Doua microbuze puse la dispozitia comunei de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii trebuie sa transporte zilnic 160 de navetisti, lucru care, in mod evident, este imposibil sau facut sa para imposibil.

Atat primarul, Olaru Vasile, cat si directorul scolii cu clasele I-VIII din Girov, Molcăluţ Georgeta Florentina, sustin ca motivele pentru care anumiti copii nu sunt luati de microbuzul scolii sunt pe de o parte aglomeratia din microbuz (28 de copii pe 17 locuri) si, pe de alta parte, absenta refugiilor. Autoritatile au afirmat cu vehementa ca nu se mai poate face nimic in perioada acestui an scolar, deoarece orarul este deja stabilit.

De asemenea, nici varianta unui tur suplimentar facut de microbuze nu este posibila deoarece copiii, spune doamna director, ar ajunge fie prea devreme, fie prea tarziu la ore, fapt neacceptabil. Parintii care au formulat plangerea sunt acuzati ca au strans semnaturi false sau au convins oamenii sa semneze ceva prin inselaciune. Primarul spune ca, din semnaturile adunate, 4 persoane nu isi recunosc semnatura, 2 sunt plecate in Italia, una nu are copii, iar alta persoana are un copil in varsta de un an si patru luni. Desi autoritatile spun ca nu au existat accidente in randul copiilor care merg pe jos aproape 2 km pana la scoala, parintii spun altceva…

Adevarul, adevarat este urmatorul. In urma cu doua saptamani am fost contactati de un parinte din Caciulesti care ne-a prezentat o lista cu semnaturi si ne-a expus problema care era foarte simpla. Cativa copii din Caciulesti trebuie sa mearga pe jos pe una dintre cele mai circulate sosele judetene o portiune de 2 km. Aceasta deplasare se face pe marginea carosabilului, in conditii de trafic intens, deoarece nu exista trotuare, iar culmea „bunului simt” este ca in acest trafic doua microbuze scolare trec pe langa acesti copii si nu opresc sa-i ia pentru ca asa e ordinul de la directoarea scolii pentru care nu conteaza ca acei copii sunt si prescolari de 3-4 ani care merg la gradinita. Mai concret omul spunea „Eu am mers pe jos la scoala, parintii mei la fel, nu ar fi o problema sa mearga si copiii mei pe jos la scoala, dar nu sunt trotuare. Cand mergeam eu la scoala, trecea o masina la 2 ore, acum trece un tir la 2 secunde, ca tot traficul greu s-a mutat aici, pe Girov-Roznov si nici asta nu ar fi o problema daca copiii ar fi mai mari ca ar fi si ei mai atenti, dar unde trimit eu copilul de 3-4 ani la gradinita sa mearga pe sosea si sa treaca tirul la un metru de el, ca il ia vantul si strada are 2 benzi si cand se intalnesc doua masini mari fiecare trage dreapta?”
Cum era si normal, am contactat-o pe directoarea scolii care a incercat prin diverse metode sa ne explice ca se intampla nu stiu ce nenorocire daca se opreste microbuzul sa ia acei copii, dar a tinut sa ne precizeze ce face fiecare parinte din Caciulesti, cat bea fiecare, ce datorii au parintii la crasma din sat, cum ca vor sa participe contra primarului la alegeri, cum se bat in familii si tot ce se poate mai rau. Eu sincer nu inteleg care e functia directoarei barfitoare, dar atata rautate adunata intr-un singur cadru didactic nu am vazut niciodata. In final, aceasta femeie a dat vina pe primar ca acolo s-a hotarat totul si ea nu are ce face. Conflictul dintre directoare si oamenii din Caciulesti a fost foarte clar in urma discutiei telefonice.

Domnul primar a incercat cu eleganta sa rezolve situatia, dar cand a aflat ca doamna directoare a plasat vina la primarie , a chemat-o pe individa care, initial, a incercat sa minta cu nerusinare, spunand ca ea nu a dat vina pe primar si, culmea amneziei, dupa ce i-am spus ca avem convorbirea cu ea inregistrata si-a amintit ca de fapt asa spusese.
Oamenii revoltati din Caciulesti si-au propus sa vina astazi la sedinta de CL a primariei Girov si sa isi spuna of-ul. Normal ca am mers acolo dar nu era nimeni decat domnul primar si “nesimtita” de directoare care ne-a spus din nou povestea cu reclamagii care nu au mai venit sa spuna nimic pentru ca sunt niste mincinosi si ca de fapt e doar unul singur care a falsificat o lista cu 15 semnaturi, care e un betiv ordinar si a inceput din nou discutii de birjarita, in niciun caz de cadru didactic.
Vazand ca niciun locuitor din Caciulesti nu a venit, am avut intentia de a pleca, dar inainte de a ne urca in masina i-am dat telefon “reclamagiului betiv” pentru a-l certa ca ne-a pus pe drumuri degeaba si ne-am facut de ras ca am mai anuntat si alti colegi din presa , cand colo, ce sa vezi?, nesimtita de directoare, si cu regret, si domnul primar ne alungau de la primarie ca, vezi, Doamne, nu e niciun parinte, dar, in realitate, “reclamagii”, adica femeile cu copii in brate, consilieri, batrani din sat etc., erau la sedinta de CL ce se desfasura intr-o cladire alaturata. Normal ca am deranjat mergand acolo unde se dezbatea conflictul si unde “nesimtita” de directoare le explica oamenilor nemultumiti cum stau lucrurile oameni care mai devreme nu existau si era vorba doar de un betiv falsificator de semnaturi si chiar primarul s-a dat de gol singur spunand de fata cu consilierii ca a chemat-o pe doamna directoare ca sa explice oamenilor de ce nu opreste microbuzul. Care oameni, domnule primar, ca mai inainte cu 2 minute ( 120 de secunde ) nu era nici un om, era doar betivul cu interese politice?
Va lasam pe dumneavoastra sa vedeti filmarile. Va mentionam ca “nesimtita” de directoare a spus ca, daca un copil ar muri accidentat pentru ca merge pe marginea soselei, ea nu ar fi vinovata nici macar moral. “Parintii sa isi aduca copiii la scoala ca si asa nu au serviciu si stau degeaba acasa …….”
Cerem public demiterea acestei directoare nesimtite si mincinoase, deoarece are “calitati” care nu sunt compatibile cu functia de cadru didactic. Parere noastra este ca acele microbuze nu se opresc 30 secunde sa ia copiii pentru ca directoarea nesimtita si mincinoasa NU VREA, si daca ea nu vrea, nu vrea si gata. Un asemenea cadru didactic nu merita sa i se incredinteze nici macar educarea unui animal de companie. Ea ar fi putut evita tot acest scandal punand soferul microbuzului sa opreasca 30 de secunde sa ia cativa copii in plus, dar rautatea fantastica a acestei femei a dus la un scandal inutil. Ca sa nu mai spun ca domnul primar a avut proasta inspiratie sa ameninte mamele venite sa protesteze cu faptul ca va obliga soferii sa nu ia copii mai multi decat locurile din microbuz si cei care stau in satele mai indepartate sa vina pe jos.
Un balci inutil, in care autoritatile, in frunte cu mincinoasa, au venit cu argumente legale, dar imorale si inumane, si totul pentru ca o femeie rea, mincionoasa si nesimtita este directoarea unei scoli din Neamt.
Aceasta directoare se poate acoperi cu o sumedenie de argumente legale de genul ca nu exista statie de microbuz si incalca legea daca opreste pe o ulita sa ia copiii, dar nici un argument legal nu poate scuza nesimtirea, minciuna si rautatea de care da dovada aceasta femeie.
Vom sesiza si Inspectoratul Scolar de aceasta situatie si speram ca cei de la ISJNT sa analizeze starea de fapt si, de ce nu, chiar si starea de sanatate mintala a acestui cadru didactic si sa hotarasca daca aceasta femeie este compatibila cu postul ocupat si daca i se poate incredinta educarea copiilor.Nu putem incheia fara a va preciza ca am fi dorit sa nu publicam acest articol si am facut toate demersurile necesare pentru ca aceasta stare de fapt sa fie rezolvata, cum am mai facut si in alte cazuri unde am abandonat publicarea unor articole in favoarea rezolvarii unor probleme de ordin social.
Am fost si am identificat problema la fata locului, am vorbit cu trei familii diferite, am vorbit cu primarul, am vorbit la Inspectorat si, normal, am vorbit si cu directoarea mincinoasa, iar pentru ca dumneavoastra sa intelegeti de ce suntem asa de porniti impotriva ei am sa va redau ce am spus acelei directoare dupa ce ea mi-a povestit cat de depravati sunt parintii acestor copii. „Doamna directoare, eu va inteleg perfect, am inteles ca parintii acestor copii sunt cu probleme, dar acesti copii nu au nicio vina ca s-au nascut in acele familii. Eu pentru acei copii v-am sunat, despre ei este vorba. Noi avem articolul documentat, avem tabel cu semnaturi, plangere semnata, interviuri cu familiile care reclama, avem un subiect bun, dar, sincer, am dori sa nu publicam acest articol, am fi mult mai multumiti sa stim ca microbuzul opreste 30 de secunde sa ia acei copii, acest lucru ar fi o multumire mai mare pentru noi decat sa facem un articol in ziar. Va rog frumos, nu va ia decat 5 minute sa dati voie soferului sa opreasca sa ia niste copii, mai ales ca respectivul sofer ia copiii lui de la locuinta personala din aceeasi zona, dar pe cei ai vecinilor nu. Ar fi pacat sa se ajunga la un scandal de presa pentru o problema pe care o puteti rezolva in 5 minute.Va rog frumos.”
Sper ca cititorii nostri si superiorii acestei directoare sa inteleaga din acest final cata rautate poate sa zaca in aceasta femeie care, in loc sa rezolve o problema in care sunt implicati copii de 3-4 ani, a ales sa iasa scandal, sa vina presa, sa vina mamicile cu copii pe la primarie, sa se certe cu parintii, sa se certe consilierii intre ei numai ca sa arate tuturor ca daca ea nu vrea, nu vrea si cu asta basta .
Daca cineva are de gand sa o tina in brate pe aceasta directoare nesimtita si mincinoasa, anuntam public ca acum cercetam de ce toaleta scolii facuta recent si pusa la punct este folosita doar de profesori si elevii nu au acces decat la conditii insalubre, documentam si banii stransi anual fara nicio chitanta pentru cadourile oferite conducerii scolii si multe alte nereguli reclamate ca fiind patronate de aceasta directoare.

Update 24 martie, ora 15.00

Poziţia oficială a ISJ Neamţ referitor la articolul de presă “Directoarea şcolii din Girov lasă copiii pe drumuri”, publicat de Ziar Piatra Neamţ
Mulţumim presei că a sesizat Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ, în legătură cu unele disfuncţii privind transportul elevilor la şcoală, în localitatea Girov. În cursul zilei de 25.03.2011, o echipă de inspectori se va deplasa la Scoala cu clasele I-VIII Girov, pentru a stabili care este situaţia de fapt şi care sunt măsurile care se impun pentru ca deplasarea elevilor să se realizeze în siguranţă.
Considerăm că prioritară este problema copiilor şi încercăm să găsim soluţii atât la nivelul şcolii, prin schimbarea orarului în cazul în care microbuzul trebuie să facă mai multe transporturi, cât şi la nivelul Administraţiei Publice Locale, care urmează să asigure combustibilul şi să găsească un spaţiu pentru staţionarea microbuzului şcolar la preluarea elevilor.
În momentul în care cercetarea va fi finalizată vom informa mijloacele media cu măsurile pe care le-am luat.
Inspector şcolar general adjunct,
Prof. Liliana Georgescu

Robert Iosub

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
23 Comentarii
 1. cititor spune

  Pentru inceput nu pot sa inteleg cum se pot publica atatea „epitete” adresate unei persoane fara nici o repercursiune asupra autorului(care o fi ala). Deasemeni nu pot intelege cum pot sa se laude atatea persoane ca au absolvit la acea scoala in conditiile in care se vede clar ca nici macar nu stiu sa scrie corect.Acest articol nu face decat sa accentueze sicanele dintre parinti si cadrele didactice si sa dea apa la moara elevilor „napastuiti” sa invete ca si pana acum (deloc).

 2. anonim spune

  Dragilor…..d-na director cu aere si figuri nu numai ca nu a fost data jos nici acum(dupa 2 ani) dar se pare ca e din ce in ce mai apropiata de conducerea actuala a ISJ Neamt…..vai de copiii care ii trec prin mana…!

  1. andypenda spune

   ASA ESTE, BRAVO !!!

 3. mariana costea spune

  sper sa se faca dreptate cu dna asta sa nu mai de in copii ca unii copii au fost batuti cu incheieturile degetelor poarta mereu inele groase si ghiuluri sa poat lovi mai bine in cap si peste fata am fost eleva la ea 4 ani si va fi si fratemiu si sper sa nu faca ala fel mai bn vb cu mama sa il transfere ca e mai bn pt el SA SE FACA DREPTETE DRAGI PARINTI FACETI PALNGERI IN PRIVINTA EI SA O DAM JOS DI INVATAMANT ea este si directoare si profesoara si prede de un sem chimie si las pe capete SA SE FACA DREPTAE !

  ADMIN : Pentru orice reclamatie la adresa unui cadru didactic agresiv va rog contactati-ne la 0233.222011 si noi va publicam problema , pastram confidentialitatea asupra reclamatului si daca doriti va consiliem in rezolvarea legala a problemei .
  Orice filmare cu telefon mobil sau orice dovezi aveti ca un cadru didactic are comportamente de acest gen va rog sa ne contactati si noi il publicam .

 4. Vasile Botomei,avocat-doctor in drept spune

  Solutia este de a se intoarce microbuzul pentru a doua cursa,fara a se decala programul orar al orelor, avand in vedere ca elevii din prima cursa vor ajunge mai inainte cu 30 minute de inceperea orelor de curs.Astfel nu mai este necesar sa calatorersca o parte din copii in picioare.
  In acelasi timp,este necesar a se face o pista pentru pietoni si biciclisti.

 5. [anonim] spune

  nesimtita asta trebuie data afara .. isi fataie curu’ ala toata ziua cu masina dar nu ar merge si ea sa vada cum e .. slabesteste ce dracu :)) spun pt ca am fost si eu la sc aia si stiu cum e .. TE-AI FACUT DE TOT RAHATU DOAMNA MOLCALUT !

 6. eLy spune

  Am fost eleva la aceasta scoala si credeti-ma ca este foarte urat comportamentul acestei directoare.Vine in scoala si ia copii la bataie.Ia fetele de par si baietilor le da palme.Confisca telefoanele si se uite prin mesajele si apelurile elevilor(telefoanele le inapoiaza abia la sfarsitul anului sau daca vin parintii si se milogesc de ea).Poate daca ar avea copil si ar sti cum este sa il trimiti prin frig la scoala ar intelege.Mereu a incercat sa isi controleze elevii,intrand in viata lor personala…halal directoare:-j

  1. andypenda spune

   CORECT, BRAVO !!!!

 7. dizy spune

  sunt de aceiasi parere cu (mok)are dreptate si as vrea sa mai adaug ceva referitor la cele spuse de (mok)cu adevarat se face diferenta antre copii dupa cum se vede si as dori sa anrteb pe cei ce au judecat parintii acestor copii ei sunt mai buni ? si de ce? oare de ce nu se tine cu dreptatea? si de ce nu recunosc unii ceia ce chiar au facut si dau vina pe alti?Pacat ca nu toti avem curajul acestor parinti care nu au vrut decat sa se faca dreptate,si au fost luati ca drept „ratati”de unii care nu sunt demni FElICITARI PARINTI care aveti curajul de a va spune ceia ce va doare chiar daca unii va judeca nu voi ar trebui sa fiti cei judecati ci cei ce nu as recunosc faptele si cei ce „suferta ” de rautate

 8. admin spune

  Multi nu au inteles esenta situatiei , chiar si directoarea ma intrebat daca imi asum articolul . Am sa va spun mai clar si cat se poate de scurt .
  Daca legea mi-ar primte asi bate crunt pe oricine pune in pericol macar o secunda viata unui copil .
  Personal nu ma intereseaza nici o scuza fie ea si legala . Atata timp cat in acea comuna se gasesc bani pentru ministadion, echipa de fotbal si multa vopsea portocalie ar fi trebuit sa se gaseasca resurse sa faca macar un trotuar , sa nu scoata copiii de 3 ani in strada .
  Viata unui copil valoreaza mai mult decat bugetul comunei Girov de la infiintarea ei si inca 100 de ani de acum in colo .
  Iar daca nu se gaseste o solutie macar pentru copiii prescolari de pana in 6 ani promitem ca vom deveni cosmarul media pentru directoare si primar.

 9. mok spune

  Nici nu stiu cu ce sa incep asa ca nu am sa tin cont de grmatica(rom)si ii dau bataie,ca multe sunt de spus!A facut ptr.scoala dar ce a facut din bani propri investitiile (oare cati bani din f.europene sau alocat acestei scoli?oare copii care invata bine datorita ei sunt ce sunt?sau datorita cadourilor primite i-au note bune?Parinti colaborati si sa nu mai aveti teama ca nu mai suntem in evul mediu sa stam muti,sa dispara coruptia si mafia…nu vedeti ce diferenta se face cu acesti copii nevinovati daca sunt saraci din famili mai putin pe placul (doamnei)nu inseamna ca nu au aceleasi drepturi ca toti ceilalti.Domnia sa ar trebui sa fie egala cu totii copii ca daia i se spune (dascal)sa colaboreze cu parinti s-ai asculte sa accepte dreptatea si realitatea sa nu se mai bata cu pumnu in piept si sa zica ca peste ia nu trece nimeni nici macar (primarul).Asa ca luati aminte doamna directoare din cele intamplate…

 10. Albinuta spune

  Nu sunt acEEasi persoana cu nimeni (se scrie cu doi de e!), nici vreo preferata si nu-mi plac balacarelile. Pentru asta exista OTV, Click.
  Mi-am exprimat doar opinia CIVILIZAT.
  cu stima…

 11. Namas spune

  Ma adresez si doamnei Albinuta si doamnei Catrinuta, care cred ca sunt aceiasi persoana, in fine, nu conteaza> Domniile lor o apara pe doamna cu atata destoinice, de ma fac sa cred ca sunt probabil niste angajate mai favorizate ale domniei sale. Nu ma intereseaza. Doamnelor si oameni buni, intelegeti, ca nu are legatura, semnatul hartiilor si statul cu fundul la birou, asta insemnand profesionalismul doamnei directoare, cu grija pe care ar trebui s-o aibe pentru acesti copii. Eu sunt consternat cum nu va ganditi la consecintele grave ce pot apare din aceasta situatie in care distinsa doamna ii lasa pe copilasii aia mici, sa vina atata drum prin traficul ala nebun. Eu nu cred ca realizati. Sunt atatea accidente, oameni buni. Moare atata lume! Vreti sa moara si copii nevinovati, doar ca o cucoana nu are chef sa-i trateze la fel ca pe ceilalti copii care vin la scoala cu microbuzul. Nu e discriminare ca unii de pe marginea drumului ii vad pe ceilalti in microbuz. In ca secol suntem si in ce lume.

 12. danut popovici spune

  m-am saturat sa traiesc „in tara asta prefacuta,in care toti cacatii scriu in loc sa puta”!(Al.O.Teodoreanu)-Pastorel Teodoreanu „Dupa prima vizita a lui Petru Groza in URSS”

 13. Anamaria P. spune

  Prin natura meseriei am colaborat in cateva proiecte cu doamna Molcalut si m-am simtit penibil sa citesc jignirile aduse acestei femei care a facut atatea pentru elevi. Rezultatele copiilor si felul cum arata scoala vorbesc! Sau in anul 2011 asta nu mai conteaza?

  ADMIN : Calitatile de manager si de profesor ale doamnei directoare nu suntem in masura sa le analizam noi dar am ferma convingere ca nici un parinte in toate facultatile mintale nu ar dori sa vada copilul lui de 3 ani mergand pe marginea unui drum unde este un trafic intens de masini mari . Deci calitatile de om pentru care sa conteze siguranta copiilor nu sunt in portofoliul acestei doamne.

  1. andypenda spune

   ASA ESTE !!!!

 14. Catrinuta spune

  De ce vad unii doar partea urata a lucrurilor? Dar tot ce a facut si cat s-a luptat aceasta directoare pentru Scoala Caciulesti, cate investitii a facut, nu se vede?
  In spatele acestor”parinti” binevoitori se ascunde, de fapt, altcineva care urmareste cu adevarat o anumita functie … Veti vedea, in timp, cine si cat greseste….

  ADMIN : Poate parinti acelor copii sunt niste betivi ordinari si niste depravati , poate doamna directoare are construite 80 de scoli din banii proprii . Eu personal nu concep sa las nesupravegheat cainele meu pe acea strada pentru ca poate sa il loveasca o masina . Ce inima sa aiba acea directoare sa nu gaseasca ea o solutie macar sa ia cu microbuzul scolii cei 3-4 prescolari . Poate sa imi spuna mie cineva ca nu se pot gasi solutii pentru ca un microbuz sa opreasca 30 secunde pe o ulita sa ia 4 copii de 25 gk bucata ?
  Eu am vazut multe accidente unde au murit oameni maturi care mergeau pe marginea soselei , cum sa mearga un copil de 3 ani fix 1,8 km in traficul acela infernal ?
  Acolo este un conflict intre directoare si parinti si poate directoarea este partea pozitiva in conflict dar conflictele intre maturi nu trebuie sa se reflecte in nici un fel in siguranta vietii copiilor.

 15. Albinuta spune

  E pacat ca ne grabim sa judecam oameni pe care nu-i cunoastem decat de 10 minute si sa le atribuim „epitete” care-i vor urmari o viata.

 16. Mica spune

  Cata dreptate are vizitatorul ce isi spune „bufonul”. Cand dau, din greseala, peste dansa pe un post local schimb fuguta canalul ca sa nu imi stric ziua.

  Anul trecut, dupa publicarea unui art. despre concursul „Florile Ceahlaului” >> http://www.descopera-judetul-neamt.ro/Festivaluri/canta-bucium-pe-ceahlau.html nu mai faceam fata la moderat comentarii dulci si foarte dulci (ce nu puteau fi acceptate)la adresa inspectoratului si juriului, doamna inspector a avut „amabilitatea” sa ma contacteze telefonic, dupa vreo luna, sa se lamureasca despre ce e vorba.

 17. Kiatra-Neamt spune

  Nu are cine sa-i faca o actiune penala ??
  E sadica, nu are copil ?? O fi si ea vre-o PIPITA – din actuala coalitie cu tupeu ??

 18. Namas spune

  tzatza aia de directoare sa-si dea fundul gras jos din masina si sa faca si ea un traseu pe jos de vreo 2 km, in tot praful pe care-l ridica tirurile sa vedem daca ii mai arde de minciuni. Afara cu nesimtirea! Iar primarul ala e un papa lapte daca tuta aia de „domnisoara directoare” ii sta in calea unei simple decizii care il priveste.

 19. bufonul spune

  Dacă distinsa dna Varlan își da suvitele din ochi si renunța la accentul de București si explicatiile de mal de Bistrata, s-ar putea sa se ocupe sa se informeze despre aceste probleme. Desigur, dacă povestile pe care ni le spune despre ” omul anului” si autoadularea nu-i ocupa chiar tot timpul …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate